Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zehra isminin anlamı nedir? Zehra ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Zehra isminin analizi

        Özellikle kız çocukları için sıklıkla kullanılan isimlerden biri de Zehra ismidir. En fazla nüfusa kayıtlı olan kız isimleri arasında yer alan Zehra ismi, birbirinden güzel anlamlara sahip olduğundan dolayı ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Zehra isminin anlamı, Zehra ne demek, Zehra Kuran’da geçiyor mu, Zehra isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Zehra İsminin Anlamı

        İsim bulmak beraberinde zorlu bir süreci de beraberinde getirmektedir. Bulunan ismin kökeni, kulağa hoş gelmesi, anlamı ve kolay telaffuz edilmesi, ebeveynlerin öncelikleri arasındadır. Çocuğunun bir ömür taşıyacağı bu ismin güzel anlamlara sahip olmasına dikkat edilir. Anne ve baba adayları çocukları için doğru isim arayışındadır. Daha önce hiç duyulmamış bir ismin anlamını da internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirler. Kimi ebeveynler toplumda daha yaygın olan adları çocuğuna koymayı tercih ederken kimileri pek bilinmeyen adlar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Zehra ismi Türkiye’de en yaygın kız isimlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu ismi çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin anlamını araştırmaktadır. Birden fazla güzel anlama sahip bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Zehra isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Güzel yüzlü. Hz. Fatıma’nın diğer bir adıdır.
        • Yüzü pek beyaz ve parlak olan kimse.
        • Süs, ziynet.

        Zehra Ne Demek?

        Bir ismi koymak için kulağa hoş gelmesi yeterli bir sebep değildir, ismin güzel anlamlar içermesi de beklenir. Bu sebeple de anne ve baba adayları isim konusunu ince eleyip sık dokumaktadır. Çocuğuna anlamlı ve güzel bir isim vermek isteyen ebeveynler genellikle arama motorundan, yakın çevreden ya da çeşitli kaynaklardan yardım alır. Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetine göre isim araştırmasına yönelirler. Popüler adlar kategorisinde bulunan Zehra isminin de ne anlama geldiği merak edilmektedir. Arapça kökenli bu isim birden fazla anlama sahiptir. Zehra ismi Hz. Fatıma’nın diğer bir adıdır. Ayrıca bu isim; güzel yüzlü, yüzü pek beyaz ve parlak olan kimse, süs ve ziynet anlamlarına da gelmektedir.

        Zehra Kuran’da Geçiyor Mu?

        Toplum genelinde tercih edilen isimlerin kökenleri farklılık gösterebilmektedir. Kimi anne ve baba adayları çocuğu için Farsça, Arapça isimler seçmektedir. Kimileri ise Türkçe kökenli isimleri tercih edebilmektedir. Kökenler farklılık gösterse de anne ve baba adayları seçecekleri ismin kutsal kitabımızda yer alıp almadığını merak etmektedir. Zehra ismi Kur'an-ı Kerim'de (Taha Suresi 131. Ayet) geçmektedir. Hem peygamberimizin kızının adı olması hem de Kuran’da yer alması sebebiyle birçok kişinin tercih sebebidir.

        Zehra İsminin Analizi Nedir?

        İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isim analizi konusu da ön plana çıkmıştır. İsim analizi; isminize göre karakter tahlili yapmaktadır. Birçok ebeveyn çocuğuna isim koymadan önce o ismin analizini araştırmaktadır. Zehra ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmektedir.

        Yaşam standartlarının yüksek olduğunu söyleyebiliriz, lüksten epey hoşlanırlar. Sevecen ve sempatik özellikleriyle öne çıkarlar. Aşk yaşamında tutkulu kimselerdir. Özgürlüklerine düşkündürler ve kısıtlamalara gelemezler. Tek başlarına kalmaktan pek hoşlanmazlar, genellikle arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih ederler. Para kazanma konusunda da oldukça rahat olduklarını söyleyebiliriz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ