Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, son dönemde bazı yenilgilere uğradıklarını kabul etti.

        HT GAZETE

        Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, son haftalarda Suriye’nin kuzeyinde ve güneyinde önemli bölgeleri ele geçiren muhalif gruplara karşı mevzi kaybettiklerini itiraf etti. Şehitler günü anma etkinlikleri kapsamında başkent Şam’daki bir okulda konuşma yapan Esad, “Savaşta iniş ve çıkışlar, kazanç ve kayıplar doğal. Bazı bölgeleri kaybettik ama geri alacağız” dedi. Suriye Lideri, “Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş sadece bir muharebeden ibaret değildir. Çok sayıda muharebeden oluşur” diye ekledi. Esad, çeşitli muhalif grupların birleşerek mart ayında Türkiye sınırındaki İdlib kentini, 2 hafta önce de stratejik Cisr eş Şuğur’u ele geçirip Lazkiye’ye yaklaşmasıyla ilgili “Bu bölgelerden çekildik. Ancak bu geçici bir durum” ifadesini kullandı. Esad, Cisr eş Şuğur’da bulunan bir hastanede mahsur kalan ve etrafları muhaliflerce sarılan askerlerin çok kısa bir zamanda kurtarılacağını ileri sürdü.

        Suriye Lideri konuşmasında “Psikolojik mağlubiyet son aşamadır ve bizim böyle bir endişemiz yok” diyerek taraftarlarından umutsuzluğa düşmemelerini istedi.

        ETRAFINI SARDILAR

        Esad kürsüden indikten sonra kendisini dinlemeye gelen halkın arasına karıştı. Etrafı birden yüzlerce kişi tarafından sarılan Esad, askerlere moral verdi. Ülkede 2011’de başlayan iç savaş nedeniyle 220 binden fazla insan öldü, 3 milyondan fazla Suriyeli ülke dışına sığındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ