Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Rus askerleri Afrin'den çekiliyor' iddiası

        Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Azez’in güneyindeki Maransız bölgesinde terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG mevzilerini obüs toplarıyla vurmasının ardından, Afrin’deki Rus askerlerinin büyük bölümünün bölgeden çekilerek Halep’e geçtiği ileri sürüldü.

        Suriye muhalefetine yakın bazı ajansların geçtiği haberlere göre Rus kuvvetlerden oluşan büyük bir araç konvoyu, Afrin’in doğusundaki Kefer Cane askeri üssünden Halep’e doğru geçti. Bölgedeki görgü tanıkları da sosyal medyadan, boşaltılan üs ve Rus askeri konvoylarına ait olduğu ileri sürülen fotoğraflar paylaştı. Üste sadece küçük bir grup Rus askerinin kaldığı bildirildi.

        REKLAM

        Rus askerlerinin Afrin’den çekilmesinin, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Halep’in kuzeyinde operasyon yapacağına ilişkin iddiaların hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Gazete Habertürk'ten Bahar Bakır, önceki günkü haberinde “Türkiye’nin Suriye’deki Çatışmasızlık Bölgeleri Anlaşması çerçevesinde Rusya ile koordineli olarak Afrin’e yönelik operasyonlar yapabileceğini” belirtmişti.

        Suriye’nin Türkiye sınırındaki Afrin, Halep vilayetine bağlı bir ilçe. Terör örgütü PYD/YPG bölgede kontrolü sağlayarak, Kuzey Suriye’de Akdeniz’e açılan bir koridorda hâkimiyet kurmaya amaçlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ