Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Memur maaaş zam oranları artırıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin memur maaşları konusunda 2016 için yüzde 5+4, 2017 için ise yine yüzde 3+3 zam teklif edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geçen hafta yaptığı açıklamada, memur maaş zammı için 2016'da yüzde 4+4, 2017 için ise yüzde 3+3 olarak teklifte bulunacaklarını söylemişti.

        Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin oransal zamlara ilişkin yeni tekliflerini olumlu karşıladıklarıın ancak bu oranları kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Bugün yeni bir teklif söz konusu olmayacağını belirten Yalçın; yeni teklifi kasayı açmak olarak değerlendirdiklerini ven teklifin yenilenmesini beklediklerini belirtti.

        Ali Yalçın; "Hükümetin yeni bir teklifle gelmesi olumlu ancak yeterli değil. Bu rakamları kabul edemeyiz. Biz masaya sadece ama sadece oransal zam getirmedik. Oransal zam, taban aylık, refah payı ve enflasyon farkı da vardı. Bunlarla birlikte komisyonlarda elemine edilen 241 hizmet kolu teklifi ve 87 tane genel toplu sözleşmeye ilişkin teklifimiz vardı. Bunların hiçbiri masada yok" dedi.

        Zam teklifinin masada yeni bir başlangıç için son derece önemli olduğunu kaydeden Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti'nin kapıyı araladığını, kasayı açtığını söyledi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın; taban aylık, refah payı, enflasyon farkı, toplu sözleşme primi, aile yardımı, emekliler ile ilgili teklifler, 4Cli ve 4Blilerin kadroya alınması, hizmet kolu teklifleri, yerel yönetimlerde çalışanlarla ilgili teklifler, emeklilere ait promosyon, özel hizmet yardımına iyileştirme gibi konuların Kamu İşveren Heyeti'nce verilen tekliflerde yer almadığını, bu kalemlerle ilgili de çalışmalar yapılmasını beklediklerini belirtti.Ali Yalçın, memurun gelir vergisi ile yaşadığı zorlukların tazmini noktasında da teklif bulunmadığını vurguladı.

        Memur Sen Başkanı Yalçın; "Masada daha görüşülebilecek çok konu var.Kamu İşveren Heyeti'ninçok daha yoğunluklu çalışması gerekiyor" diyerek sözlerine son verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ