Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ukrayna'ya pasaportsuz seyahat için bilet aramaları 3 kat arttı - Turizm Haberleri
        1

        Türk vatandaşlarına Ukrayna'ya pasaportsuz seyahat yolunun açılmasıyla birlikte uçak biletlerine olan ilgi de arttı. Türkiye'nin en büyük uçak bileti siteleri, Ukrayna için bilet aramalarında 3 kat artış olduğunu açıkladı.

        2

        Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının başlayacağına dair haberlerin yayınlanmasının ardından Ukrayna şehirleri için bilet aramalarının ve satışlarının ciddi oranda arttığına dikkat çeken Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, "Mart ayında iki ülke arasında pasaportsuz seyahat edileceğine dair anlaşmalar imzalanmıştı.

        3

        O günden sonra gerek yurt dışı bilet aramalarımızda gerekse bilet satışlarımızda Ukrayna'daki şehirlere yönelik ciddi bir artış yaşanıyor. Ukrayna bilet satışlarında, pasaportla gidilebilen döneme göre %30 oranında artış olduğunu gözlemliyoruz. Ukrayna için bilet aramalarında da 3 katlık bir artış var. Aramalara göre Türkler en çok Kiev, Lviv ve Odessa kentlerine gitmek istiyor" dedi.

        4

        PASAPORTSUZ SEYAHAT DÖNEMİ 1 HAZİRAN'DA BAŞLADI

        Pasaportsuz seyahat uygulamasının 1 Haziran'da başladığını belirten Hacıbayramoğlu, "1 Haziran'dan itibaren iki ülke vatandaşları pasaportları olmadan, sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilecekler. Ancak yeni çipli kimlik kartınız olması gerekiyor. Kimlik kartıyla yapacağınız ziyaret sırasında havaalanında size giriş formu verilecek. Damgalanacak bu formu çıkışta da görevli memura vermeniz gerekiyor. Kıbrıs uçuşlarına benzer bir uygulama olacak. Pasaportunuz olmasa bile turistik amaçlı olarak Ukrayna'yı 90 güne kadar ziyaret edebileceksiniz" açıklamasında bulundu.

        5

        UKRAYNA, GÜRCİSTAN VE KKTC'YE PASAPORTSUZ GİDİLEBİLİYOR

        Türkiye'den Ukrayna'nın pek çok kentine direkt uçuşlar var. Kiev, Kherson, Lviv, Odessa, Zaporijya, Kharkiv, Lviv, Odessa şehirlerine direkt uçuşlarla gitmek mümkün. Türk vatandaşları Ukrayna'nın dışında, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de pasaport olmadan seyahat edebiliyor. Pasaportsuz gidilebilen bu iki ülke de, Türklerin yurt dışında en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında geliyor

        6

        VE GELDİLER

        Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının 1 Haziran'da resmen başlamasının ardından ilk uçak Atatürk Havalimanı'na indi.

        7

        Kimlik kartıyla Türkiye'ye gelen ilk kafilede yer alan Ukraynalı gazeteci Olga Vdovenko vatandaşlarının Türkiye'ye ve Türklerin de Ukrayna'ya sadece kimlikle gelmesi nedeniyle çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Türkiye'ye kimlik kartıyla gelen bu ilk kafilede olmaktan dolayı çok mutluyum." ifadesini kullandı. Türkiye'ye daha önce de geldiğini belirten Vdovenko, Ukraynalıların Türkiye'ye hem alışveriş hem ticaret hem de tatil için gelmeyi sevdiğini dile getirdi.

        Vdovenko, kimlik kartı ile hiçbir sorun yaşamadan kontrolden geçtiklerini söyledi.

        Ankara'da 14 Mart'ta imzalanan ve iki ülke vatandaşlarının karşılıklı kısa süreli seyahatlerinin kolaylaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlayan anlaşmaya göre, Türk ve Ukrayna vatandaşları seyahatlerinde 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla taraf ülkeye girip çıkabilecek, bu ülkeden transit geçebilecek.

        8

        Peki başka hangi bölgelere vizesiz gidilebiliyor... İşte o liste...

        Ukrayna'dan önce Nissan ayında Rusya’nın uzak doğu bölgesinde yer alan Vladivostok limanından vizesiz giriş yapılabilmesine yönelik kararname Medvedev tarafından imzalandı.

        9

        Türkiye dışında Cezayir, Bahreyn, Brunei, Hindistan, İran, Katar, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Fas, Meksika, BAE, Umman, Suudi Arabistan, Singapur, Tunus ve Japonya vatandaşları Rusya’nın uzak doğu bölgesine vizesiz giriş yapabilecek diğer ülkeler arasında yer alıyor.

        13

        Vladivostok, Rus Uzak Doğusu'nun en büyük kenti konumunda bulunuyor. Şehir Rus Donanması'nın Pasifik Filosu'nun ana üssüne ev sahipliği yapıyor.

        14

        Rusya’nın doğu kapıları olarak da adlandırılan Vladivostok şehri, uzun yıllar boyunca yabancıların girmesinin yasak olduğu bir bölge olarak kaldı. Kısıtlamalar 1992 yılında kaldırıldığından bu yana şehir dünyanın dör bir yerinden gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

        15

        2 Temmuz 1860 tarihinde kurulan şehir 22 Nisan 1880 tarihinde şehir statüsü aldı.

        16

        Vladivostok'un en büyük ekonomik faaliyetleri nakliyat, balıkçılık ve donanma üssüyle ilgili faaliyetler.

        17

        Şehrin bir diğer önemli ekonomik faaliyeti ise çok önemli bir işveren ve şehrin önemli bir gelir kaynağı olan ikinci el Japon otomobil ithalatıdır.

        18

        Vladivostok'a Moskova'ya bağlayan Transsibirya demiryolu ile Vladivostok Uluslararası Havalimanı hizmet veriyor.

        82

        Sri Lanka

        Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarında alabilmektedirler.

        83

        Haiti

        Umuma mahsus pasaport hamili olanlar Haiti'ye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma imkanı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alarak ülkeye girebilmektedir. Resmi pasaport hamili olanlar ise giriş için herhangi bir ödeme yapmamaktadır.

        84

        St. Vincent-Grenadines

        Sadece Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

        85

        Irak

        Sadece Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Irak'a yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

        86

        Slovakya

        Sadece Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Slovakya'ya yapacakları seyahatlerinde 90 gün için vizeden muaftır.

        87

        Kamerun

        Sadece resmi heyet mensubu olan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri her 180 günlük dönem içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Resmi heyet mensubu olmayan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

        97

        Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler arasında ise Zambiya

        98

        AB GÜRCİSTAN'A VİZEYİ KALDIRIYOR

        Gürcistan'a Avrupa Birliği (AB) vize serbestisi tanıyan düzenlemenin onaylanmasıyla Gürcistan vatandaşlarının 28 Mart 2017'den itibaren vizesiz olarak Schengen bölgesine seyahat edebilecekleri bildirdi.

        99

        Gürcistan vatandaşlarına, Schengen bölgesine vizesiz seyahat serbestisi tanıyan düzenleme Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu (AP) binasında düzenlenen törenle imzalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ