Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sümeyra Çakmak Bayburt'ta toprağa verildi

        KPSS kursundan evine dönerken bombalı saldırının kurbanı olan Sümeyra'nın öğretmen babası Şahap Çakmak, "Kızım bana 'Kanka' derdi. Terörün çözümü eğitimle olacak. 27 Mart doğum günüydü, Allah doğum gününe hediye şehitlik verdi" dedi.

        Ankara Kızılay Meydanı'nda geçen pazar akşamı meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sümeyra Çakmak'ın Bayburt'un Konursu Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı AK Partili Mete Memiş ile yakınları ve Gazi Üniversitesi'nden gelen arkadaşları katıldı. 550 hane 1150 nüfuslu mahalleye dev Türk bayrağı asılırken Yavuz Camisi'nde öğlen vakti kılınan cenazenin ardından Havva- Şahap Çakmak çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Sümeyra Çakmak'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Sınıf arkadaşları ve yakınları Sümeyra Çakmak'ın mezarı başında gözyaşı döktü.

        'ALLAH DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİTLİK VERDİ'

        Yavuz Cami ve Sosyal Hizmet Salonu'nda taziyeleri kabul eden baba Şahap Çakmak, kızının Kızılay Meydanı'na 300 metre uzaklıktaki kurstan çıkıp eve giderken otobüs durağında hayatını kaybettiğini anlattı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli İlçesi'nde 23 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev yaptığına işaret eden Şahap Çakmak, kızının 27 Mart'taki doğum gününü göremeden hayata veda ettiğini bildirdi. Kızının öğretmen olmak için kursa gittiğine dikkati çeken Şahap Çakmak, şöyle konuştu:

        "Kızımın okulu 5 yıllıktı. Bu yıl bitirmişti, KPSS'ye hazırlanıyordu. Her hafta pazar günleri 19.30'da kurstan çıkardı. O gün arkadaşı Elif'e 'Az bekle beraber çıkalım' diyor. 'Benim telefonumun şarjı bitmek üzere ben gitmek istiyorum' diyor ve dershaneden çıkıyor. Dershane ile durağın olduğu yer 300-500 metre, bomba 5- 6 dakika sonra patlıyor. Ben saat 17.10'da telefonla konuştum. Ondan sonra patlama oldu. Aradım telefonu cevap vermiyor. Saat 23.30'da Ereğli'den Ankara'ya gittik. 52 yaşındayım, terör başladığı 80'lı yılları biliyorum. Biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor. Onları bize karşı kullanıyorlar. Hem eğitimciler gitti, hem polisimiz, askerimizi gitti. Gitmeye de devam ediyor. Bunun temeline inip oradaki Kürt vatandaşlara sahip çıkmamız lazım. Çıkmadığımız zaman, bu bitmez. Onun için en güzel şey hem maddi hem manevi yönden onların eğitimini en güzel şekilde vermemezi lazım. Doğu'da terörün olduğu yerde de görev yaptım. Terörün çözümü eğitimle olacak. Otoriter bir baba olmadım. Bana 'Kanka' derdi. Öyle bir bağımız vardı, öğretmen olmak istiyordu. 27 Mart kızımın doğum günüydü. Doğum günü gelmeden 'Baba doğum günüm geliyor, ne hazırlığın var' diye sorardı. Ben de 'Kızım gelsin, her sene ne yaptıysak bu sene de öyle yaparız' derdim. Bu yıl küçük de olsa bir şeyler yapacaktım. Allah doğum gününde ona şehitlik verdi. "

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ