Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Mehmet Aşkar için tören düzenlendi

        Bitlis'in Tatvan ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Mehmet Aşkar için uğurlama töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek, öz geçmişi okundu.

        Törende konuşan Vali Ahmet Çınar, tarihin şu kritik dönemlerinde bundan 100 yıl önce Çanakkale'ye gelen toplumlar, devletler ve zihniyetlerin, bugün de aynı amaç ve hedefle Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve özgürlüğünü elinden almak istediğini söyledi.

        "Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bahsettiğimiz bu egemenler kendi kafalarına göre haritalar hazırlıyorlar" diyen Çınar, şöyle konuştu: "Onlara uşaklık yapan Müslüman, gavur, ufak ve büyük bütün örgütler de ahmakça, ahlaksızca, haysiyetsizce, insanlığın, Müslümanların ve ülkemizin geleceğini mahvetmek için uğraşırlar, huzurumuzu da kaçırıyorlar. Birileri harita hazırlıyor birileri de fareler gibi mağaralarda ve inlerde kaçarak kahpece diyebileceğimiz bu tür eylemlerle bizleri üzüyor. Ama o etek giyerek hizmet ettikleri efendilerinin çizmiş oldukları haritaları, büyük Türkiye ve onun kahraman ordusu, polisi, korucusu ve millet olarak o onlara etek yapacağız. Onların eteklerinin altına etek giyerek sığınan içimizden çıkan bu hainler, hiçbir zamanda emellerine de ulaşmayacaklar. Bunu herkes çok iyi bilir görüyor. Yeter ki Çanakkale ve tarihin her dönemindeki gibi şehit olmayı bilen, gerektiğinde canını feda eden evlatlarımız oldukça hiçbir zaman geleceğimizden endişemiz olmayacaktır."

        Cenabı Allah'ın Kur'an-ı Kerimi'de "Şehitler için onlar ölmezler diridirler, fakat siz bunu bilmezsiniz" diye buyurduğunu belirten Çınar, şehide Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır dileğinde bulundu.

        İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın dua etmesinin ardından şehidin naaşı memleketine gönderilmek üzere, Muş Havaalanına götürüldü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ