Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

        TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs 2017 tarihinde alınan anlık bir istihbarat sonucunda 22.02-22.28 saatleri arasında Van'ın Çatak kırsalına Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütüne ait 3 adet silah mevzii, 1 barınma alanı ve silahlı saldırı hazırlığı içinde olan 10 terörist etkisiz hale getirildi.

        KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

        Bu sabah bölgeden alınan bir istihbarat sonucunda 08.45-09.05 saatleri arasında Irak'ın kuzeyi Avaşin Basyan bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Harekat sonucunda 2 mağara, 2 korugan, 2 Doçka mevzii, 1 barınma alanı olmak üzere 7 hedef imha edilirken, silahlı saldırı hazırlığı içinde olan 13 terörist etkisiz hale getirildi.

        HAKKARİ'DE 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Hakkari'de düzenlenen iki ayrı operasyonda, 13 terörist etkisiz hale getirildi.

        Alınan bilgilere göre, Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları güneyinde hudut hattındaki Kuzey Irak'taki Baimeshkot Dağı bölgesinde bir mağara önünde insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 terörist, Şemdinli Aktütün batısındaki Bemaskavi Dağı bölgesinde açık arazide İHA ile tespit edilen 6 terörist, icra edilen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ