Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vatan Şaşmaz öldürüldü! Vatan Şaşmaz kimdir? Son dakika Vatan Şaşmaz öldü mü?

        Beşiktaş'ta lüks bir otelde iki ceset bulundu. Silahla vurularak öldürülen kişilerden birinin ünlü sunucu ve oyuncuVatanŞaşmaz olduğu öğrenildi.Vatan Şaşmaz'ın vurduktan sonra intihar eden kişinin eski manken Filiz Aker olduğu ortaya çıktı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında, nöbetçi cumhuriyet savcısının söz konusu otel odasında inceleme yaptığı belirtildi.

        İncelemelerini tamamlayan nöbetçi savcının tanık beyanlarına başvurduğu bilgisi verilen açıklamada, olayla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi bulunmadığı kaydedildi.

        Polis ekiplerinin olayın gerçekleştiği otel odasında yaptığı incelemeler tamamlandı. Çalışmaların ardından olay yeri inceleme ekipleri otelden ayrılırken, odada bulunan deliller ve olayda kullanılan tabanca da delil torbasına konularak emniyete götürüldü.

        Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in cenazeleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'ndan alınarak sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

        Olayla ilgili Aker’in yeğeniDoraErcanile 4 otel çalışanının ifadesine başvurulacağı belirtildi.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olayda kullanılan silahın Aker'in ruhsatlı tabancası olduğunu tespit ettiği ve Aker’in Şaşmaz’ı öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği şüphesi üzerinde durduğu öğrenildi.

        MELİKE ÖCALAN:BAZI ŞEYLER GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLMAYABİLİR

        Sabah Şekerleri programında Vatan Şaşmaz'ın partneri olan Melike Öcalan, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Benim için kolay bir konuşma değil. Beraber büyüdük diyebilirim. Benim de bir dönemim kapandı" dedi.

        Melike Öcalan şu ifadeleri kullandı: "Yanlış bilgi aktarmak istemiyorum. Çok küçük yaşta birlikte çalışmaya başladık. 16-17 yaşındaydık. Çok konuşmak istemiyorum hepimizin başı sağolsun."

        Öcalan kendisine Filiz Aker ile yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi; "Ne Vatan'dan biliyorum ne de kendisini tanıyorum. Vatan evci biri, eşi de bebek bekliyor. Bazı şeyler göründüğü gibi olmayabilir. Sadece Vatan'ı bilirim, işnde gücünde biriydi."

        FİLİZ AKER'İN YEĞENİ DORA ALTINBAŞAK: "YENİ BİR İLİŞKİ YOKTU, ESKİYE DAYANIYOR"

        Filiz Aker’in yeğeni Dora Altınbaşak şöyle konuştu:

        “Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. 'Çok mutluyum' diyordu. 'Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme' falan filan diyordu. 'Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim' dedi. 10 dakika geçti aradım, 'geliyor musun canım' dedim, 'geliyorum' dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. Yukarı çıktım ,kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ona 'ulaşamıyorum' dedim. Güvenlik aldık, resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan’dır bu dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor, şu anda öyle birşey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok.

        Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum. Ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum ki. Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana 'yarım saat yukarı çıkıyorum' diye diretti. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Ben de Ahmet’le evlenince burdan gelin çıktım.

        "VATAN'IN HİÇBİR SUÇU YOK, TEYZEMDE VATAN TUTKU HALİNDEYDİ"

        Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze 'saçmalama' derdim. "Karısını boşayacak benimle evlenecek" derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden 'odur' dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından (silahı öyle sokmuş olabilir diyor)... “

        Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar ve Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Conrad Otel'de oteldeki olay iddiaya göre şöyle gelişti: Sunucu 1974 doğumlu (43 yaşında) Vatan Şaşmaz ve sevgilisi 1963 doğumlu (54 yaşında) eski manken Filiz Aker Conrad Otel'de bir arkadaşlarının doğum gününe katıldı. Doğum günü kutlaması sonrasında Filiz Aker, odasına çıktı. 3 dakika sonra da Vatan Şaşmaz odaya gitti.

        Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker arasında akşam saatlerinde odada henüz bilinmeyen nedenle tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Vatan Şaşmaz odadan çıkmak istedi. Bu sırada Filiz Aker bulundurma ruhsatlı tabancasıyla Vatan Şaşmaz'a arkasından ateş etti. Şaşmaz olay yerinde hayatını kaybederken, Filiz Aker de aynı tabancayı başına ateşleyip intihar etti.

        Vatan Şaşmaz'ın eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Bu yıl kariyerinde 20 yılı geride bırakan Vatan Şaşmaz, son röportajını Haziran ayında Milliyet'e vermişti.

        İşlerin ve hayatın yolunda gittiğini, ustalık dönemini yaşadığını belirten Şaşmaz, bu son röportajında evliliğinin yolunda olduğunu ancak bir çocuk istediğini söylemişti.

        VATAN ŞAŞMAZ'IN MENAJERİ KONUŞTU

        Vatan Şaşmaz'ın menajeri Gökhan Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.

        Karaduman, Şaşmaz ile menajer-sanatçı ilişkisinden ziyade ağabey-kardeş durumlarının olduğunu belirterek, "2006'da tanışıp çalışmaya başlamıştık. Vatan ağabeyin menajerlerinden biriydim. 11 yıl oldu. 11 yılda çok fazla iş yaptık. 11 yıl içerisinde Vatan ağabeyin herhangi birisiyle en ufak bir husumetini, bir tartışmasını, birini kırmışlığını, incitmişliğini görmedim, tanık olmadım. Onunla ilgili yaşadığım tek kötü anı maalesef bugün oldu." diye konuştu.

        Olayla ilgili bilgi sahibi olmayı beklediklerini dile getiren Karaduman, şunları kaydetti:

        "Filiz Hanım'la ilgili hiçbir şekilde bilgi sahibi değilim, hatta eşi dışında başka herhangi bayanla ilgili de bilgi sahibi değilim. Onlarca organizasyonlar, onlarca defa hayranları peşimizden koşardı ama Vatan ağabey sürekli kafasını önüne eğer koştururdu. Hiç böyle bir durum, yani insanların aklına gelen şeye ben ihtimal bile vermiyorum ama bilmiyorum da dediğim gibi hanımefendiyi tanımıyorum.

        Eski modellerden olduğu söyleniyor. Filiz Hanım'ın önce Vatan ağabeyi vurduğu, sonra kendisini vurarak intihar ettiği durumu söyleniyor, bu da izlenim üzerine, resmi bir açıklama değil. Benim kafama takılan en önemli şey; İstanbul'un göbeğinde 5 yıldızlı bir otele ruhsatlı dahi olsa o silah hadi girdi, nasıl aşağıda rehin alınmıyor, yukarı çıkıyor?"

        Oyuncu Muharrem Saruhan Hünel de olayın yaşandığı otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntülü olduğunu dile getirerek, "Olayın şokunu yaşıyorum. Otele yakın olduğum için hemen geldim. İkisini de yakından tanıyorum. Filiz Aker'i de mankenlik döneminden tanıyorum. Filiz'in sanıyorum içeride bir iki akrabası var. Şaşmaz evliydi. Eşi henüz otele gelmemiş. Yapacak bir şey yok, vefat etmişler." ifadelerini kullandı.

        Vatan Şaşmaz'la aynı mahallede oturduklarını ve Şaşmaz'ı en son 20 gün önce gördüğünü anlatan Hünel, çok üzgün olduğunu vurguladı.

        VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

        Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında bir süre fotomodellik yapan Şaşmaz, eş zamanlı olarak bazı reklam filmlerinde ve şarkı kliplerinde yer oynadı.

        Çeşitli kanallarda yıllarca ekrana gelen Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle yıldızı parlayan Vatan Şaşmaz, Akşemseddin Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin'i oynamıştır.

        REKLAM

        Aynı zamanda 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe Filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prense Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynamıştır.

        Günümüzde birçok TV kanalındaki programlarda ve çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz, bir süre boyunca TRT Spor’da yayınlanan Taraftar Yarışıyor adlı programı sunmuştur.

        Öte yandan bir süre boyunca da TVem kanalında yayınlanan Vatan Mutfağı adlı yemek programını sunmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ