Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Komutanların görevden alınmasına BDP'den destek

        BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, üç komutanın görevden alınmasını 'olumlu bir durum' olarak değerlendirdi. Ata, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı bir 'siyasi aktör' olarak niteleyerek, Öcalan'ın BDP'yi eleştirmesi konusunda, "Bu tür eleştirileri herkesin yapabilmesi gibi, bir siyasi aktör olarak sayın Öcalan'ın da yapma özgürlüğü vardır'' dedi.

        Ata, TBMMde düzenlediği basın toplantısında, Balyoz iddianamesinde adı geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İçişleri Bakanlığı tarafından, Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gevremoğlu'nun da Milli Savunma Bakanlığı tarafından görevden alınması ile ilgili soruları cevaplandırdı.

        Ata, ''Üç generalin görevden alınması Türkiye'de demokratikleşme açısından ve askeri vesayetin kırılması açısından, birçok kesimin beklentisi açısından olumlu karşılanan bir durum'' dedi.

        Türkiye'de geçmişte 10 yılda bir yapılan darbelerin demokrasiye geçiş sürecini uzattığını belirten Ata, şimdi bu süreçle yüzleşmenin tartışıldığı bir dönemin yaşandığını söyledi. Eylal halk oylamasında darbelerle yüzleşileceği iddiasıyla halkın oyuna getirildiğini savunan Ata, ''Üç generalin görevden alınmasının Türkiye'de bir ilk olmasının yarattığı şaşkınlığı bir tarafa bırakıp, daha kararlı adımlar atmak gerekiyor'' diye konuştu.

        Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in BDP'den istifa edip etmediğine ilişkin bir soruya ise Ata, bu konudaki açıklamanın dün yapıldığını belirterek, kamuoyunun bu açıklamadan tatmin olduğunu söyledi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın BDP'nin politikalarına yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Ata, ''Türkiye'deki bütün şahsiyetlerin olduğu gibi sayın Öcalan'ın da bu konuda yorum yapması, siyasi aktörlere dair yorum yapma, eleştiri yapma özgürlüğü vardır. Bu tür eleştirileri herkesin

        yapabilmesi gibi, bir siyasi aktör olarak sayın Öcalan'ın da yapma özgürlüğü vardır'' dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ