Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sıra Burhan Kuzu'da!

        TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen Anayasa Paneli'nde protesto edildi. Burhan Kuzu, öğrencilerin yumurta yağmuru sürerken gazetecilere, korumalar tarafından kendisine kalkan yapılan şemsiyenin altından açıklama yaptı. Kuzu, olaylardan sorumlu tuttuğu üniversite yönetiminin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Protestoların sürmesi üzerine Burhan Kuzu, korumaların arasında salondan ayrıldı. Protesto sırasında ğrencilerin açtığı "Kolektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz" yazılı pankart dikkat çekti.

        POLİS BİBER GAZI KULLANDI

        Polislerin Kuzu'yu dışarı çıkarmaları sırasında sıkılan ''biber gazından'' bazı öğrencilerin ve basın mensuplarının da etkilendiği görüldü.

        Polislerin içeri girmesi sırasında yaşanan kısa süreli arbedede bazı pencerelerin kırıldığı gözlendi. Polisin ayrılmasından sonra toplu halde salondan çıkan öğrenciler ''Üniversiteler bizimdir, polis defol'' şeklinde slogan atarak, kampüs girişine kadar yürüdüler. Burada da bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra alkışlar eşliğinde dağıldı.

        Öğrencilerin dağılmasının ardından, fakülte içerisinde kırılan camlar görevliler tarafından temizlendi.

        Öğrenciler, öğlen saatlerinde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'u da protesto etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ