Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahkemeye sevk edildiler

        Bülent CEYHAN-Müslim SARIYAR-Mustafa GÖKKILIÇ/AHT

        Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve İklim Bayraktar ile polis memuru Aydın Bıyıklı'nın savcılık sorguları tamamlandı.

        Savcılık sorgusu 5 saat süren gazeteci Nedim Şener ile 1,5 saat sorgulanan Ahmet Şık tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, İklim Bayraktar ile Aydın Bıyıklı serbest bırakıldı.

        İklim Bayraktar: "Adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum"

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Odatv yazarı İklim Bayraktar, adliyeden ayrılırken şunları söyledi: "Çok yorgunum. Adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Oğlumu sizin aracılığınızla çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Onu çok ağlayarak bıraktım. Ailemi üzdüğüm için çok üzgünüm. İstemeden ve elimde olmayan sebeplerle..."

        Baykal'a santaj kasediyle ilgili iddiaların sorulması üzerine Bayraktar, "Böyle bir şey yok. Şantaj diye birşey yok, ne münesebet. Ne sorması gerekiyorsa savcı bey onu sordu. Ben de bütün cevaplarımı verdim" dedi. Bayraktar, "Yazdığınız yazılarla ilgili sorular mı sordular" şeklindeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ