Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika WSJ'den Erdoğan'a 'namert' yanıtı

        Başbakan Erdoğan'ın dün Kayseri'de 'dürüstsen açıkla' diye çağrıda bulunup 'namert' diye suçladığı Amerikan gazetesi Wall Street Journal, bugün yeni bir haber yaptı. WSJ, Ankara'dan gelen tepkileri, "Türkiye, düşürülen jeti konusunda pozisyonu değiştirmiyor" başlığıyla verdi.

        Vatan'ın haberine göre gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sitesinde, uçağın uluslararası sularda düştüğü görüşünü tekrarladığını yazdı. Erdoğan'ın kendilerine yönelik eleştirilerine de tüm ayrıntılarıyla yer verdi.

        KAYNAK AMERİKALI YETKİLİLER

        Yazıda eleştiriye neden olan haberin kaynaklarının Amerikalı yetkililer olduğu yinelendi. Ancak herhangi bir isim verilmedi.

        Gazete, Amerikalı yetkililerin Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt vermemeyi tercih ettiğini yazdı.

        Wall Street Journal, Ankara ve Washington arasındaki bilgi uyuşmazlıklarına rağmen iki ülkenin ilişkilerinin bundan etkilenmeyeceği görüşünde. Çünkü Türkiye, Amerika ve Batı ülkelerinin Suriye krizindeki stratejilerinde kritik bir role sahip.

        Yine gazeteye göre, 2009 ve 2010'daki önemli gerilimlerin ardından Ankara ile Washington arasındaki işbirliği özellikle son aylarda iyice arttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ