Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Demokratik Özgür Kadın Hareketi sınıra yürüdü

        Mardin'in Nusaybin İlçesi Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖTH) üyesi bir grup kadın, yöresel kıyafetleriyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlik kapsamında, Suriye'ye açılan sınır kapısına giderek, temsili olarak sınır diye çekilen ipi makasla kesti.

        Nusaybin'de DÖKH üyeleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir grup kadın, yöresel kıyafetleriyle Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Kadınlar alanda, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı, Barış Anneleri Atiye Özalp, Nesibe Cebe ile Berfo Ana'nın fotoğraflarını, Kürtçe, Türkçe ve Arapça 'Ya barış, ya barış' yazılı dövizlerini taşıdı. Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, kadın kuruluşlarına üye kadınlar, rengarenk yöresel giysileriyle Suriye'ye açılan Nusaybin Sınır Kapısı'na yürüdü. 200 metre uzunluğundaki siyah şeridi tutan kadınlarla temsili sınır oluşturuldu.

        BDP Nusaybin İlçe Başkanı Zinnet Alğan, düzenlenen etkinliğin şenlik içerisinde geçirilmesi çağrısında bulunarak, bu yılki kadınlar gününü, Paris'te öldürülen 3 PKK'lıya atfedildiğini söyledi. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da İmralı ile yapılan görüşmelerle başlayan sürece değinip, "Devlet resmi olarak İmralı'ya heyet gönderiyorsa, Kürt halkının da önderinin sayın Öcalan olduğunu artık bilmelidir. Bundan dolayı kadın tecridi ve sınırı kabul etmediğinden, Nusaybin'in beldeleri olan Akarsu, Duruca ve Girmeli'den kadınlar sınıra doğru aktık. Biz sınırları istemiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Kadınları katleden sınırları reddediyoruz. Bugün burada Nusaybinli kadınlar olarak sınırları istemediğimiz bir kere daha Nusaybin-Kamişlo sınırında yeniliyoruz" diye konuştu.

        Konuşmalardan sonra kadınlar, yanlarında getirdikleri sınırı temsil eden siyah şeridi makasla kesti. Kadınlar, daha sonra çarşı merkezine yürümek istedi, ancak polis, buna izin vermedi. Kadınlar tekrar sınır boyunca, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ