Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu: Küfür etmedim yasal engeli yoksa arkadaşlara yardımcı olun dedim

        Bedirhan ÖZYİĞİT/ ANKARA

        Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, görevdeki polise 'Aferin devam et o... çocuğu' dediği yönündeki iddialara yanıt verdi. Habertürk'e konuşan Balkanlıoğlu, polise küfür etmediğini savunurken, "Yasal engeli yoksa arkadaşlara yardımcı olun" dediğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Polisle aramızda rencide edici birşey geçmedi. Küfür ettiğimi iddia edenler ispat etmek zorundalar" diye konuştu.

        "YARDIMCI OLUN"

        Balkanlıoğlu polisle arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı: "Gece saat 03:10 geçiyordu. 4 yıllık kaymakamlık yaptığım yerde tanıştığım eczacı bir arkadaşım beni aradı. Ben de gecenin o saatinde arayan birinin önemli bir işinin olduğunu düşündüm. Kaza falan mı oldu diye düşünerek telefonu açtım. Arkadaşım Uşak-Banaz yolunda trafik ekiplerince durdurulduklarını fenni muayenelerinin olmasına rağmen araçlarının bağlanacaklarını söylediler. Ben de onları durduran polisle konuştum. Durduğunuz araç çalıntı mı hacizli mi diye sordum. Çünkü polis sisteme girdiğinde fenni muayenesinin olduğunu görebiliyor. Sadece ruhsata işlenmemiş. Ben de gecenin o saatinde soğukta aracın bağlama emri ve yasal bir engeli yoksa arkadaşlara yardımcı olunmasını istedim.

        "KÜFÜR ETMEDİM"

        Balkanlıoğlu, polise küfür etmediğini de ifade etti. Polisle kendisi arasında rencide edici birşeyin geçmediğini belirten Balkanlıoğlu "Küfür ettiğimi iddia edenler bunu ispatlamak zorundadırlar. Valinin görevi zor durumda bulunan cümle aleme yardımcı olmaktır. Yasal çerçeveler içerisinde herkese yardımcı oluruz" diye konuştu.

        "SORUŞTURMA BENİMLE İLGİLİ DEĞİL"

        Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili olarak soruşturma açtığı iddialarını da açıklık getirdi. Konunun kendisiyle alakalı olmadığını belirten Balkanlıoğlu, "Benim duyduğuma göre polislerle araçta bulunan arkadaşlar arasında bir olay olmuş. Polis, arkadaşlara muamele düzeyinde kötü davranmış. Her iki taraf da birbirinden şikayetçi olmuş" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ