Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kılıç Günü'ne RTÜK uyarısı!

        16-21 Eylül 2010 tarihleri arasında ATV'de ilk bölümü yayınlanan "Kılıç Günü" adlı diziye de 455 (yüzde 11) şikayet geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu uzmanlarının diziyle ilgili hazırladıkları raporlar, dünkü üst kurul toplantısında ele alındı.

        medyafaresi'nin haberine göre, kurul, "Kılıç Günü" adlı dizideki çarpık ilişkiler, genç bir kıza tecavüz edilmesi ve bununla ilgili bayağı diyaloglara yer verilmesi, intihar ve işkence sahnelerinin ayrıntılı olarak yayınlanması nedeniyle 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin 1. fıkrasında yer alan, "Radyo, televizyon ve veri yayınları, hukukun üstünlüğüne, anayasanın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, milli güvenliğe ve genel ahlaka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır" hükmü ile yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmamasına ilişkin (e) bendinin ve gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamasına ilişkin (z) bendinin ihlali gerekçesiyle ATV'nin uyarılmasını kararlaştırdı.

        Aynı diziyi yayınlayan ATV Avrupa'ya da 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin 1. Fıkrası ile yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmamasına ilişkin (v) bendinin ihlali gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ