Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dünya tersine dönecek!

        GAZETE HABERTÜRK

        Amerikalı ve İskoç bilim insanları, “gençlik hapı” geliştirmeye çok yakın. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, uluslararası bilim adamlarının bir diyabet ilacı geliştirirken “yaşlandırmayı geciktirdiğini” keşfettiği etken maddesi “metformin” olan bir ilacın insanlar üzerinde denenmesine izin verdi.

        Metformin, hücrelere daha fazla oksijen molekülü alınmasını sağlıyor. Bu sayede hücreler daha uzun süre “genç” kalıyor. Hayvanlar üzerinde yapılan denemelerde metforminin yaşamı yüzde 40 uzattığı tespit edildi. İnsanlar üzerinde de başarılı olursa 70 yaşındayken 50 yaşındaki bir kişinin bedenine sahip olunabilecek, 110 hatta 120 yaşa ulaşmak mümkün olabilecek.

        LİSANS ALMASI 5 YIL SÜRECEK

        Araştırmaya katılan İskoç uzmanlardan Prof. Gordon Lithgow, “Yaşlanma sürecini hedef alır ve yaşlanmayı yavaşlatırsanız yaşlılığa bağlı Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların da üstesinden gelebilirsiniz” dedi. İnsanlar üzerindeki testlerin tamamlanıp ilacın lisans almasının en az 5 yıl süreceği belirtiliyor.

        #yataytekli#galeri#454158#center#

        ÖNERİLEN VİDEO

        Gün Başlıyor - 19 Ekim 2026 (Bu Hafta Hava Nasıl Olacak?)

        Hava sıcaklıkları 3-7 derece yükselecek. Bu hafta hava nasıl olacak? Çukurova Belediyesi'ne operasyon! Trabzonspor-Beşiktaş derbisi bugün 20'de. Maçta Cihan Aydın düdük çalacak. YENİ Parti Vekili Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül teslim oldu. Gün Başlıyor'u Tuğba Södekoğlu sundu.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ