Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Valery Spiridonov'e gelecek sene kafa nakli yapılacak!

        Dünyada ilk defa kafa nakli yapılacak kişi 31 yaşındaki Valery Spiridonov. Pek çok bilim insanı için intihar anlamına gelen kafa nakli operasyonunuİtalyan Cerrah Sergio Canavero yapacak.

        Kafa naklinin en az 100 kişilik bir ekiple Çin'de ya da ABD'de yapılması planlanıyor ve operasyonun bir gün süreceği öngörülüyor.Operasyon 2017'de yapılacak.

        OPERASYON NASIL YAPILACAK?

        Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Cerrah Canavero, operasyon ile ilgili bilgi verdi;

        "Yeni ölen bir kişiden alınan kafa ve nakil yapılacak hastanın vücudu beyin hücrelerinin ölmemesi için öncelikle soğutulacak.Daha sonra alıcı ve vericinin boyunları kısmi olarak kesilecek. Ardından ölen kişinin omuriliği dikkatli bir şekilde kesilerek alıcı hastanın vücuduna yerleştirilecek.Daha sonra omuriliğin vücuda tam olarak oturması sağlanacak.Son aşamada ise tüm damarlar ve sinirler vücuda bağlanacak.Daha sonra nakil yapılan hasta, birkaç hafta boyunca komada tutulacak. Bu esnada omurilik vücuda iyice yerleşecek.

        KAFA NAKLİ İÇİN GÖNÜLLÜ OLMUŞTU

        Dr. Canavero, bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini iddia etmiş, bu işlemin insanlarda da yapılabileceğini öne sürmüştü. Doğuştan hasta olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan 31 yaşındaki Valery Spiridonov ise bu operasyonu kabul etmişti ve kafa nakli için gönüllü olmuştu.

        Valery Spiridonov'un gerekçesi ise; ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşamak istemesi.

        "AMELİYAT YÜZDE 90 BAŞARILI OLACAK"

        Cerrah Sergio Canavero, operasyonun yüzde 90 başarılı olacağını iddia etmesine rağmen birçok bilim insanı isebu uygulamanın ütopik olduğunu söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ