Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Türkiye 3 yaşındaki Sedef'i konuşuyor!

        LÜTFİ ERDOĞAN/HT GAZETE

        Sağlık Bakanlığı, yüzde 99 engelli 3 yaşındaki Sedef Sahra’nın tedavisi için harekete geçti. Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu, 3 yaşında olmasına rağmen bebek görünümündeki küçük kızın ailesine kulak verdi: “Tüm işlemler yapılacak ve evde bakım hizmeti verilecek”

        Sağlık Bakanlığı, 3 yaşında olmasına rağmen bebek görünümünde ve yüzde 99 engelli olan Sedef Sahra’nın tedavisi için harekete geçti. Ailenin çığlığına kulak veren Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu, Sedef’in tedavisi ile ilgili tümişlemlerin yapılacağını ve evde bakımhizmeti verileceğini ifade etti. Dokucu, konu ile ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Aile ile iletişime geçtiklerini belirten Dokucu, “Aldığımız bilgiler neticesinde, 3 yaşında bir çocuğumuz doğumkilosunu ancak koruyabilmiş, daha fazla geliştirememiş. Tabii altında yatan hastalığı tıbbi doküman olarak daha görmediğimiz için babadan gelen bilgileri değerlendiriyoruz. Ben bir çocuk cerrahisi doktoruyum. Görebildiğimkadarıyla şu an için koncenter armoni seyreden bir nörolojik hastalık. Yani bir beyin özrüyle yürümesi söz konusu. Çocuğun şu anki hastalığını, başka hastalıklar da tetikliyor olabilir” dedi.

        ‘HEKİM HATASI YOK’

        Sedef ve hastalıkla ilgili tüm bilgilerin en yakın zamanda geleceğini bildiren Ali İhsan Dokucu, şöyle konuştu: “Görünen o ki bakanlığımıza tıbbi hata olup olmadığı konusunda bir başvuru yapılmış. Kocaeli İl SağlıkMüdürlüğü üzerinden bir inceleme de başlatılmış.Müfettiş raporları tıbbi bir hata olmadığı yönünde sonuçlanmış. Ancak aile yine demahkemeye hastaya yapılan sağlık hizmetinde bir eksiklik ve doktor hatası şeklinde başvuru yapmışlar. Şu an mahkeme süreci devamediyor.”

        ADIM ADIM TAKİP

        Dünyada birçok sendromatik hastalık bulunduğunu aktaran Dokucu, şöyle devam etti: “Evde bakımgerektiren unsurlar ve yapabildiklerimiz var. Gerek beslenme, gerekse hastalık sürecinin iyi yönetilmesiyle alakalı bazı desteklerimiz olacak. Evde bakımla alakalı üniteyi uyardım. Bugünden itibaren değerlendirmeye alınacak. Hastamız bugün bir çocuk nöroloğu tarafından Kocaeli’nde muayene edilip takip altına alınacak. Bazı konulardamama ve çocuk bezi gibi destek talebini de karşılayacağız. Ayrıca gerek bakanlık gerekse vakıflar aracılığıyla maddi destekler de verebileceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ