Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Toprağa gömüldüğünde çiçeklenen gazetenin satışı arttı

        Küresel iklimin değişmesiyle birlikte pek çok alanda çevreciler mücadeleye başlamış, geçtiğimiz yıllarda çevre bilincini arttırmak amacıyla üretilen ekilebilir kağıt, Japonya’nın bitkiye dönüşen gazetesi 'The Mainichi Shimbunsha' için atılan başarılı bir adım olmuştu.

        Japonya’da bu fikir daha büyük bir projeye dönüştü ve geçtiğimiz günlerde çevreyi korumak amaçlı yapılan büyük bir icat olarak kullanılmaya başlandı. Bu düşünce ilk olarak 'The Mainichi' ile çalışan ve Japonya’nın en büyük ajanslarından biri tarafından tasarlandı. Çevreye yönelik girişimleri ile tanınan şirket "Mainichi sadece bilgi yoluyla değil, aynı zamanda küresel sorunları çözerek insanları harekete geçirmeye yöneliktir" sözleri ile tasarılarını açıklıyor.

        REKLAM

        Kullanım süresi bittikten sonra bu gazeteleri atmanıza gerek yok. Toprağa gömerek içine monte edilen tohumlar sayesinde ağaç, çiçek ya da sebze elde edebilirsiniz. Mürekkebinin de sebze kaynaklı olması onlar için gübre görevi görmesini sağlamaktadır.

        Japonya’da oldukça etkili sonuç yaratan bu girişimle birlikte, günde 4 milyondan fazla satarak 700 bin dolardan fazla kar elde edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ