Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul sarsıldı!

        Marmara Denizi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.49'da, yerin 7.7 kilometre altında meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 20.49'da meydana gelen deprem Marmara Denizi'nde 40.8237 enleminde ve 28.1382 boylamında gerçekleşti.

        Depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktılar. 1999 Marmara depreminde en fazla can kaybının yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar'da deprem paniğe neden oldu. Deprem sırasında kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Çocuklarını da alarak dışarı çıkan bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçireceklerini söylediler.

        Öte yandan Kandilli Rasathanesi, saat 18:21'de merkez üssü Akdeniz olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

        KOCAELİ'DE DE HİSSEDİLDİ

        Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli genelinde hissedildi.

        5 saniye süren deprem, Kocaeli'nin tüm ilçelerinde hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar evlerinden dışarı çıkmadı fakat pencerelere çıktıkları görüldü. Depremin daha çok Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde hissedildiği öğrenildi.

        Deprem nedeniyle Kocaeli'de herhangi bir hasarın yaşanmadığı öğrenildi.

        ERDEK KÖRFEZİ DE SARSILDI

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre Erdek körfezinde 4.4 lük depremin ardından 2.7 artçı deprem meydana geldi. Deprem en çok Bandırma Levent ve Paşabayır mahallesindeki yüksek katlı binalarda hissedildi. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Marmara Denizi'ndeki depremde herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ