Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pantolonsuz eylemciler İstanbul'da! GALERİ

        2002 yılından bu yana başta New York olmak üzere dünyanın birçok kentinde "Metroda Pantolonsuz Yolculuk" eylemi düzenleyen “Improv Everywhere” adlı grup bu yıl İstanbul'da da boy gösterdi.

        CNN Türk'ün haberine göre, grup üyeleri İstanbul’da yapılan eylem için dün Taksim Meydanı'nda buluşarak, hep birlikte metroyla Levent'e gitti. Grup, eylem planına göre Levent’te 10 dakika kadar bekledikten sonra metroyla yeniden Taksim’e döndü.

        Metrodaki şaşkın bakışlara ise şu cevapların verilmesi istendi: “Bugün pantolonumu evde unuttum”, “Giymeye fırsat bulamadım”, “Pantolonuma kahve döküldü”.

        Eylem öncesinde ayrıca, gruptakilere, dekolte ve g-string giymemeleri konusunda uyarı yapıldığı bildirildi.

        Rowan Savage isimli eylemci, grubun İstanbul eylemi için açılan Facebook sayfasında, eylemcilerden sekizinin polis tarafından sorgulandığını, ardından serbest bırakıldığını belirtti. Savage, eyleme katılanların çektiği fotoğrafların tamamına yakınının da yetkililerce silindiğini ifade etti.

        “Improv Everywhere” adlı grup, New York'taki eylemlerini 2010 yılında bir adım daha ileri taşımış ve metroya binen kadınlı erkekli yaklaşık bin kişi iç çamaşırlarını da çıkarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ