Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam çaycuma köprü faciası

        Zonguldak Çaycuma'da, Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolduktan sonra, köprünün yaklaşık 200 metre ilerisinde tespit edilerek kıyıya çıkarılan minibüste 3 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.

        Köprünün yaklaşık 200 metre aşağısında bulunan minibüs, arama kurtarma ekiplerinin, vinç ve iş makineleriyle yürüttüğü çalışmayla kıyıya çıkarıldı. Hurdaya dönen minibüs içerisinde, 3 kişinin cesedinin bulunduğu ifade edildi.

        KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Kıyıya çıkarılan minibüste cesedi bulunan 3 kişinin kimliği belirlendi. Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetlerin İsmail Örenbaş, Alim Başören ve Mehmet Başören'e ait olduğu tespit edildi.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çaycuma'da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesine ilişkin, idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köprünün çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.

        Burada gazetecilere açıklamada bulunan Binali Yıldırım, köprünün neden çöktüğüne yönelik bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, ''Teknik çalışma bir yandan sürüyor, bir yandan da idari soruşturma başlamış durumda. Kaybolan ve muhtemelen hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması dolayısıyla bir adli soruşturma da, eş zamanlı olarak başlamış durumda'' dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ