Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Alanya'da sis

        ALANYA/AHT

        Antalya'nın Alanya ilçesinde nem oranının yüzde 85'e ulaşması üzerine yoğun sis oluştu. İlçe merkezinin üzerine çöken sis ilgi çeken bir görüntü oluşturdu.

        Hava sıcaklığının 32 dereceye ulaştığı Alanya'da nem oranı ise yüzde 85 olarak ölçüldü. Denizdeki buharlaşmanın da etkisiyle sabah saatlerinde oluşan sis, tarihi Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarımadayı ve doğu sahilini kapladı. Denizden 250 metre yükseklikteki tarihi kale, sis nedeniyle bulutların üzerinde gibi görüntü oluşturdu. Görüş mesafesinin azalması nedeniyle tur tekneleri yaklaşık 1 saat iskeleden çıkamadı, plajlar ise boşaldı. Alanya Meteoroloji Müdürü İbrahim Uysal, ilçe merkezinde fazla karşılaşılmayan sis bulutlarına yüksek nem oranının neden olduğunu belirtti.

        TÜM YURTTA HAVA DURUMU

        Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklar, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğulu, Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice esecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ