Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Antalya'da dev akvarum açıldı

        Antalya'da yapımı 8 ayda tamamlanan dünyanın en büyük 5'inci akvaryumunu özelliğini taşıyan, 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrekarelik genişliği ile dünyanın en büyük sualtı tüneline sahip olan Antalya Akvaryumu, ziyaretçilere açılıdı. Akvaryumda Antalya'nın sıcağından bunalan ziyaretçileri serinletmek ve kışın bile göremedikleri kar özlemlerini gidermek için bir de -5 dereceli 'kar odası' bulunuyor.

        Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

        Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle tamamlanan ve 80 milyon TL'ye mal olan dev akvaryumun açılışı yapıldı. Avrupa'nın 2'nci, dünyanın ise 5'inci büyük akvaryumu özelliğini taşıyan Antalya Akvaryum'da, 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrekarelik genişliği ile dünyanın en büyük sualtı tüneli de yer alıyor.

        Dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller gibi 40'tan fazla tematik akvaryum tankı bulunan dev kompleksin ana tankında 5 milyon litre su bulunuyor. Dünyanın dört bir tarafından özel uçaklarla balık ve sualtı canlılarının getirildiği dev akvaryumda, aralarında köpek balıkları ve mürenlerin de bulunduğu 5 bin balık türü yer alıyor. Akvaryumdaki balık ve canlı türünün eylül ayına kadar 40 bine ulaşması bekleniyor. Akvaryumda ayrıca yaralı carettaların ve balıkların tedavi edileceği bir de balık hastanesi yer alıyor.

        -5 DERECELİ KAR ODASI

        Akvaryumda, 2. Dünya Savaşı'nda Akdeniz'de düşürülen İtalyan bombardıman uçağının replikası da bulunuyor. Ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti tarafından Güney Afrika'da hazırlanan ve gemilerle Antalya'ya getirilen batık gerçeğini aratmıyor. Akvaryumun en dikkat çeken kısımlarından birisi de kar odası. İşletmeciler, kışın bile kar yağmayan Antalya'da, ziyaretçilere ağustos ayında kartopu oynama fırsatı sunacak. 40 derece sıcaktan bunalan ziyaretçiler, -5 derecedeki kar odasına girerek serinleme fırsatı yakalayacak. Kar odasında üzerlerine kar yağan ziyaretçiler, dışarı çıktıklarında ise balıklarla birlikte havuzda yüzebilecek.

        YERLİ ZİYARETÇİLERE 30 LİRA

        Dev akvaryumun giriş ücretleri, yerli ziyaretçileri sevindirecek. Avrupalı turistlere 40-45 Euro, Rus pazarından gelen turistlere de 50-60 Dolar olan giriş fiyatı, yerli ziyaretçiler için 3 liralık indirim kartını almaları halinde 30 lira olacak. Çocuklar ise 23 liradan dev akvaryumu gezebilecek. Akvaryum, 0-2 yaş gurubuna ücretsiz, 2-12 yaş gurubuna da yüzde 20 indirimli olacak.

        İLK GÜN ZİYARETÇİ AKINI

        Açılışın ardından akvaryumun ilk gün ziyaretçileri Antalyalılar ve yerli tatilciler oldu. Akvaryumu ilk bir saatte bin kişinin gezdiği açıklandı. Antalya Aquarium Genel Müdürü Murat Selek, ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, "Bundan böyle turist kafileleri akın akın akvaryuma gelecek. Burası Antalya'nın cazibe merkezi olacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ