Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 43 gün önce kaldırılan TEOG’un yeri hâlâ boş

        Sonuçlarıliselere geçiştekullanılan TemelEğitimdenOrtaöğretime GeçişSistemi’nin (TEOG)kaldırılmasınınüzerinden 43 gün geçti. Ancak TEOG yerinegelecek sistem henüzbelli değil. Bu yıl TEOGsınavlarına girmeyehazırlanan 8’inci sınıftaokuyan yaklaşık 1.2milyon öğrenci ve velilerihaftalardır endişeyle yenisistemi bekliyor ve “Nezaman açıklanacak?” diyesoruyor.

        Gazete Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz 15 Eylül’de katıldığı bir TV programında“TEOG’un kaldırılmasılazım” sözlerinden 84 saatsonra 19 Eylül’de TEOGkaldırıldı. 6 dersten ilk6’sı birinci dönem, son 6’sıda ikinci dönem olmaküzere toplam 12 sınavınyapıldığı TEOG sınavlarıliselere geçişte kullanılan yerleştirme puanınayüzde 70 oranında etkiyapıyordu.

        REKLAM

        Kaldırılan TEOGyerine hem BaşbakanBinali Yıldırım hem deMilli Eğitim Bakanı İsmetYılmaz bakanlığın3 model üzerindeçalıştığını açıklamıştı.Bu aradaMEB tarafındanhazırlanan modellerinCumhurbaşkanlığı tarafından“uygun” bulunmayarakgeri çevrildiği ifade edilmişti.

        BU HAFTAYENİ TEOGAÇIKLANIR MI?

        Aileler ve öğrencilerise hazırlanan modelinne olacağını merak ediyor.MEB 147’ye “TEOGyerine gelen sistem nedirve ne zaman açıklanacak?”diye sorduklarında“Merkezi ortak sınavlarınyerine gelecek yeni sistemleilgili tarafımıza bilgiulaşmadığı için resmiaçıklamaları takip etmenizgerekiyor” yanıtını alıyorlar.

        Bakanlık da yeni sisteminne zaman açıklanacağıkonusunda tarih veremiyor.Ancak TEOG yerinegelecek sistemin MilliEğitim Bakanlığı değil,Cumhurbaşkanlığı ya daBaşbakanlık tarafındanaçıklanacağı dakonuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ