Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa Birliği’nin sözde havacılık yaptırımı! - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Birliği’nin(AB)medyaya sızdırdığı Türkiye’ye nasıl yaptırım hesapları içinde olduğu planları tam evlere şenlik. Aslında Türkiye’nin tezlerinin ne kadar güçlü olduğunun işaretlerini bu hareket planında görmek mümkün.

        Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama çalışmaları konuyu her yönüyle zirveye taşıdı. AB’nin,“yasa dışı”olarak gördüğü Türkiye’nin girişimlerine karşılık yaptırım hesaplarından birisi de havacılık.Reuters'a Türkiye ile AB arasında yürütülen‘Kapsamlı Hava Taşımacılık Anlaşması’müzakerelerini durduracakları bilgisini sızdırmışlar.

        REKLAM

        Halbuki AB’nin talebiyle başlayan bu anlaşma, zaten 4 ay önce veTürk Dışişleri Bakanlığıtarafından dururulmuştu. Çünkü28 ABüyesi ülkeden birisi Türkiye’nin tanımadığıGüney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY).Bu anlaşma imzalanma aşamasına gelmiş olsaydı, Türkiye tanımadığıGKRYile masaya oturmayacağından zaten sonuca ulaşmayacaktı.Dışişleri Bakanlığıda ‘Tanımadığım GKRY anlaşma imzalamam’dediği için konu 4 ay ince kapanmıştı. AB, Türkiye’nin kapattığı bir müzakereyi kendisi yapmış gibi sunmaya çalışıyor.

        TELAŞA GEREK YOK

        Öte yandan bu anlaşmayıAB,üyesi ülkelerin daha rahat havacılık faaliyeti yürütmesi için istiyordu. Daha önceki‘Yatay Anlaşma / Open Skies’müzakerelerinin devamıydı. Adil rekabet, sermaye hareketi, AB ile Türkiye hava sahasında sınırsız uçuş gibi hususları öngörüyordu.

        Ayrıca Türkiye’nin güçlü havacılık sektörüAvrupa HavacılıkEmniyetAjansı(EASA)veABD Federal Havacılık Dairesi (FAA)standartlarında olduğu için diğer hususlarda ülkemize bir katkısı da söz konusu olmayacaktı. Eğer AB’nin diğer yaptırımları da bunun gibi olacaksa telaşa gerek yok.

        YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ