Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ağaç kökleri maket evlerde hayat buluyor

        Zonguldak'ta kurumuş asmaköklerini işleyerek sanata dönüştüren Mustafa Gülleç'in yaptığı birbirinden değişikmaketevler, görenlerin beğenisini kazanıyor.

        AA'nın haberine göre özel bir firmada çalıştığı dönemde dikkatini çeken kurumuş asmaköklerini toplayan 56 yaşındaki Gülleç, hobi olarak başladığımaketev yapımını 8 yıldır sürdürüyor.

        Daha önce Ertuğrul Gazi Türbesi ile İspanya'da bulunan bir kaleninmaketini yapan Gülleç, çalışmalarını ışıklandırıyor,ağaçve insan figürleriyle de süslüyor. Gülleç, ağacın şekline ve işlemesine göremaketevleri 400 ila 800 liradan satıyor.

        REKLAM

        ''AĞAÇ PARÇALARIYLA UĞRAŞMAK HOŞUMA GİDİYOR''

        Mustafa Gülleç, temin ettiğiköklerin, toprak altında tamamen çürümüş, yaşam fonksiyonu olmayan asmaağaçlarından oluştuğunu söyledi. Çalıştığı dönemde bulduğu asmaköklerini değerlendirmeye çalıştığı anlatan Gülleç, "Çalıştığım dönemde mesai saatlerimin dışında bu işle ilgileniyordum.Ağaçparçalarıyla uğraşmak hoşuma gidiyor, doğadaki parçalarımaketolarak canlandırmak çok güzel" dedi.

        Gülleç, emek verilen işlerin insanlar tarafından takdir edildiğini aktararak şöyle konuştu: "Çalışmalarımı çok beğeniyorlar. İnsanların beğenmesi önemli. Gözlerine güzel görünenleri zaten alıyorlar. Satışları internet üzerinden yapıyorum. Zonguldak'ta satışını yapmak zor oluyor, yazlık yerlerde, Antalya, Bodrum gibi yerlerde çalışmalarım satılıyor. O taraflara çok fazla sattığım eserlerim var."

        SERGİ AÇMAYI HEDEFLİYOR

        Yaptığı işin kendisine zor gelmediğini anlatan Gülleç, şunları söyledi:

        "Kafanızda tasarladıktan sonra her şey kendi kendine rayına oturuyor. Sakin kafayla yaptığım zaman daha iyi eserler ortaya çıkıyor. Çalışmalarımı yaptıktan sonra ışıklandırma,maketinsan, yapayağaçgibi figürlerle süslüyorum. Bazı istekler oluyor, onları da yapabiliyorum. Daha önce İspanya'da yaşayan akrabam orada bulunan bir kalenin resmini gönderdi. Bana, 'Yapabilir misin?' dedi. Ben de uğraştım ve yaptım. Ertuğrul Gazi'nin türbesini de mesai arkadaşımın oğlu için yaptım."

        Bu gibi çalışmalarla uğraşmak isteyenlere dükkanının kapılarının açık olduğunu aktaran Gülleç, yakın zamanda sergi açmayı hedeflediğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ