Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti’de gözler yarın toplanacak MYK’da: Değişim hangi kademelerde olacak?

        AK Parti'de seçim sonrası analizlerde sona gelindi. Şimdi o analizlere göre yol haritası belirlenecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, partinin üst yönetim organı olan Merkez Yürütme Kurulu toplanacak.

        İL VE İLÇELERDEKİ OY KAYIPLARININ NEDENLERİ ELE ALINACAK

        Toplantıda, Erdoğan’ın verdiği değişim mesajları ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Değişim sürecinde, son sunumlar yapılacak. Edinilen bilgiye göre; Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, oy kaybı yaşanan il ve ilçelerin "neden" kaybedildiğini MYK üyelerine anlatacak. Sunumda; milletvekillerinin performansları, aday profilleri, teşkilat çalışmaları ayrı ayrı yer alacak. Sunum; rakamsal değil, siyasi değerlendirmeler içerecek.

        REKLAM

        DEĞİŞİM İL BAŞKANLARIYLA BAŞLAYACAK

        Değişim süreci, il başkanlarıyla başlayacak. Daha önce MYK’da hangi illerde değişime gidileceği ele alınırken, bu kez ilçe boyutuyla değerlendirme yapılacak.

        YENİ İL BAŞKANLARI NASIL BELİRLENECEK, KRİTER NE OLACAK?

        AK Parti'nin tespitlerine göre, bazı illerde siyaset yapmak zorlaştı. Bu nedenle, özellikle kaybedilen illerde kendini daha iyi ifade edebilecek, muhalefet becerisi olan isimlerle yola devam edilecek.

        OLAĞAN KONGRE SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, 22 Mayıs’ta ise MKYK toplantısına başkanlık edecek. 14 Mayıs’taki il başkanları toplantısı bazı illerde "Yeni il başkanlarıyla" yapılacak. Söz konusu toplantılarda, kongre sürecinin de değerlendirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, “Kongremizin öncesinde de farklı kademelerde bayrak değişimlerine gideceğiz” demişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ