Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya ve Fransa, Rus diplomatları sınır dışı ediyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Buça'dan gelen fotoğrafların tüm sınırları aşan bir "yok etme" iradesine tanıklık ettiğini belirterek, "Bu nedenle, Rusya Büyükelçiliği'nin önemli sayıda çalışanını istenmeyen kişi olarak ilan ettik. Ortaklarımızla birlikte, Rusya'ya karşı mevcut yaptırımları daha da sıkılaştıracağız, Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğimizi kararlı bir şekilde genişleteceğiz ve ayrıca NATO'nun doğu kanadını güçlendireceğiz." ifadelerine yer verdi.

        "İstenmeyen kişi" ilan edilen Rus diplomatların 5 gün içinde Almanya'yı terk etmeleri isteniyor.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya cevap verileceğini bildirdi.

        REKLAM

        FRANSA DA RUS DİPLOMATLARI SINIR DIŞI EDİYOR

        Fransa da Almanya'ya katılarak Rusya'nın Fransa'da görev yapan 35 diplomatını sınır dışı etme kararı aldı.

        Fransa Dışişleri Bakanlığı, "Onların eylemleri ulusal güvenlik çıkarlarımıza aykırıdır. Bu hareket bir Avrupa girişiminin parçasıdır" dedi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa'ya da cevap verileceğini açıkladı.

        BİDEN: SAVAŞ SUÇU

        ABD Başkanı Joe Biden da Buça'daki görüntülere ilişkin "Bu bir savaş suçu. Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulayacağız" açıklamasında bulundu. Biden ayrıca Ukrayna'da görülen vahşetin ardından Putin'e karşı savaş suçları ile ilgili dava açılması çağrısı yaptı.

         ABD Başkanı Biden: Bu bir savaş suçu
        ABD Başkanı Biden: Bu bir savaş suçu Haberi Görüntüle

        Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

        Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinde 410 sivilin cesedinin bulunduğunu bildirmişti. Venediktova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinin her karışında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu çalışmalarda adli müfettişler, patlayıcı madde ve kinoloji uzmanları, adli tıp uzmanları, doktorlar ve kurtarma ekiplerinin de yer aldığını kaydetmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ