Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko | MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Basketbol Haberleri

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin yedinci ve son maçında konuk ettiği Fenerbahçe Beko'yu 15 sayı farkla 89-74 yenenAnadoluEfes, seride durumu 4-3 yaparak, 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.

        Mücadeleye iki takım da pota altında iyi başlarkenAnadoluEfes, 4. dakikada 8-4'lük üstünlük kurdu. Çeyreğin ortalarında topu iyi paylaşarak skor üreten Fenerbahçe Beko, Kalinic'in basketiyle 5. dakikada eşitliği sağladı: 8-8. Ardından rakibine Larkin'in üç sayılık isabetleriyle karşılık veren ev sahibi ekip, 6. dakikada 5 sayılık avantaj yakaladı: 14-9. Sarı-lacivertli takım, Larkin'le üst üste sayılar kaydedenAnadoluEfes'e Melli, Ali Muhammed ve Guduric ile karşılık verirken 8. dakika 19-19'luk skorla geçildi. Periyodun son bölümünde kısa oyuncularının devreye girmesiyle hücumda tempolu oyununu devam ettiren Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 23-21 üstün tamamladı.

        İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Fenerbahçe Beko, Guduric'in üç sayılık isabetiyle 11. dakika biterken farkı 5 sayıya çıkardı: 21-26. Boyalı alanda istediği ritmi bulamayan konuk ekip karşısında doğrudan potaya giden Larkin ve Micic ile peş peşe sayılar bularak 10-2'lik seri yakalayanAnadoluEfes, 14. dakikada skoru 31-28 yaptı. Boş atışlardan yararlanamayan rakibi önünde skor üstünlüğünü devam ettiren lacivert-beyazlı ekip, serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle devrenin bitimine 27 saniye kala farkı 7 sayıya yükseltti: 44-37.AnadoluEfes, soyunma odasına da bu skorla (44-37) önde girdi.

        AnadoluEfes, ikinci yarıya etkili bir başlangıç yaptı. Ev sahibi ekip, Sertaç Şanlı ve Larkin'in sayılarıyla 22. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 51-41. Fenerbahçe Beko, pota altından bulduğu basketlerin yanı sıra Sloukas ve Kalinic'in gayretiyle farkı kapatmaya çalıştı. Ancak karşılaşmada oldukça etkili bir performans ortaya koyan Larkin'in isabetli atışlarıyla farkı koruyanAnadoluEfes, savunma sertliğini yakalayamayan rakibi karşısında 28. dakikayı 64-53 önde geçti. Çeyreğin son anları karşılıklı top kayıplarına sahne olurken lacivert-beyazlılar, farkı bir ara 14 sayıya (67-53) kadar yükseltti.AnadoluEfes, oyundan düşen rakibi karşısında final periyoduna 69-58 üstün gitti.

        Son çeyreğe 5-0'lık seriyle girenAnadoluEfes, hücumda maç boyunca ritmini bulmakta sorun yaşayan Fenerbahçe Beko önünde 33. dakikada farkı 16 sayıya (74-58) yükseltti. Larkin'le skor üretmeye devam eden lacivert-beyazlılar, 36. dakikada farkı 21 sayıya kadar (83-62) çıkardı. Kalinic, Sloukas ve Datome ile peş peşe basketler bulan konuk ekip, 38. dakikada farkı 14 sayıya düşürdü: 83-69. Kalan sürede kolay sayılar kaydedenAnadoluEfes, karşılaşmayı 89-74 kazanarak şampiyon oldu.

        AnadoluEfes'te Larkin'in 38, Micic'in 20 sayısı şampiyonluğu getirdi.

        Fenerbahçe Beko'da ise Sloukas'ın 21, Kalinic'in 19 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

        KUPAYI KALDIRDILAR

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda play-off final serisinin 7. maçında Fenerbahçe Beko'yu 89-74 yenerek şampiyon olan lacivert-beyazlılar, maç sonu düzenlenen törenle 9 yıldır hasret olduğu kupayı kaldırdı.

        Lacivert-beyazlıların şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) Hidayet Türkoğlu ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kaptan Doğuş Balbay'a takdim etti.

        Büyük bir sevinç yaşayanAnadoluEfesli oyuncular, şampiyonluğu coşkulu bir şekilde taraftarıyla kutladı.

        Fenerbahçe Beko'ya da ikincilik ödülleri ise maçtan sonra takdim edildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da sahaya inerek oyuncuları ve başantrenör Zeljko Obradovic'i sezon genelinde gösterdikleri performans nedeniyle kutladı.

        Ali Koç,AnadoluEfesKulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ı da aldıkları şampiyonluktan dolayı tebrik etti.

        Fenerbahçeli oyuncularınAnadoluEfes'in kupa almasını saha içinde beklemesi dikkati çekti. Lacivert-beyazlılar kupasını aldıktan sonra sarı-lacivertli takım soyunma odasına gitti.

        MVP LARKİN

        Final maçının En Değerli Oyuncusu (MVP)AnadoluEfes'in ABD'li oyun kurucusu Shane Larkin oldu.

        Larkin, 38 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ve 35 verimlilik puanıyla MVP olmaya hak kazandı.

        ANADOLU EFES: 89 - FENERBAHÇE BEKO: 74

        Salon: Sinan Erdem

        Hakemler: Emin Moğulkoç, Zafer Yılmaz, Kaan Büyükçil

        Anadolu Efes: Micic 20, Larkin 38, Simon 9, Moerman 8, Dunston 4, Buğrahan Tuncer, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı 10

        Fenerbahçe Beko: Sloukas 21, Ali Muhammed 5, Melih Mahmutoğlu 3, Kalinic 19, Melli 10, Ahmet Düverioğlu 2, Guduric 11, Datome 3, Sinan Güler

        1. Periyot: 21-23

        Devre: 44-37

        3. Periyot: 69-58

        Beş faulle çıkan: 32.51 Melli (Fenerbahçe Beko)

        MAÇTAN NOTLAR...

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde play-final serisinin 7. ve son maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan karşılaşmada tribünler doldu.

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda 2018-2019 sezonunun şampiyonun belli olacağı final serisinin son maçında sadece bir tribün perdeyle kapatıldı. Satışa çıkartılan diğer bütün biletler tükenirken, lacivert-beyazlı taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi.

        Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulunun Fenerbahçe Beko'ya verdiği 2 deplasman maçını seyircisiz oynama cezasının Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurunca bugün kaldırılmasından sonra Anadolu Efes Kulübü saat 16.30'da sarı-lacivertli taraftarlar için biletleri satışa sundu.

        REKLAM

        Maçtan sadece 3.5 saat önce biletleri temin etmeye başlayan Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmayarak kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurdu.

        ALİ KOÇ TARAFTARLARIN YANINA GİTTİ

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, karşılaşma öncesi Fenerbahçeli taraftarların yanına gitti.

        Karşılaşmayı yönetim kurulu üyeleriyle locadan takip eden Ali Koç, maç öncesi Fenerbahçelilerin olduğu tribünün yanına giderek, taraftarlarla kısa bir süre sohbet etti.

        Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy ve bazı yönetim kurulu üyeleri maçı Fenerbahçeli taraftarlarla izledi.

        ERGİN ATAMAN'A TEPKİLER SÜRDÜ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'a tepkilerini bu karşılaşmada da sürdürdü.

        REKLAM

        Maçın başında sarı-lacivertli taraftarlar, Ataman aleyhine tezahüratlarda bulundu.

        BASININ EN YÜKSEK KATILIMI BU MAÇA

        Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan şampiyonluk maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

        Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sezon Türkiye'de oynanan lig ve Avrupa kupası maçları dahil olmak üzere en büyük ilgi bu maçta oldu.

        Serinin 7. ve son maçını Türk medyasında 100 gazeteci salondan takip etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ