Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ankaragücü: 2 - Fenerbahçe: 1 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında Ankaragücü'ne deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yarışında ağır bir yara daha aldı. Ligdeki son üç maçında da puan kaybeden Fenerbahçe, haftayı 38 puanla tamamladı. Mustafa Reşit Akçay'la çıkışa geçen Ankaragücü ise puanını 20'ye yükseltti.

        MAÇIN DAKİKALARI

        2. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan Tufan şık bir hareketle önünü boşalttı ve sert vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

        3. dakikada ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Kruse dar açıdan şutunu attı ama kaleci hata yapmadı.

        10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Lobzhanidze rakiplerinden çok şık sıyrıldı ve son çizgiye inip ortaladı. Uygun durumda yakın mesafeden kafayı vuran Gerson Rodriguestopu yandan dışarı attı.

        13. dakikada savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Michalak topu kalesini terk eden Altay'ın üzerinden aşırttı. Kaleye yönelen topa Jailson müdahale edemezken Lobzhanidze boş kaleye topu ağlara gönderdi. Pozisyonun ardından VAR incelemesi yapıldı ve gol incelemenin ardından geçerlilik kazandı.

        REKLAM

        17. dakikada Ozan Tufan maçın ilk dakikalarında olduğu gibi yine ceza sahası yakınlarında topla buluştu ve aynı hareketle rakibinden kurtuldu. Ceza sahasına girdikten sonra attığı şutu kaleci Ricardo Friedrich sağına uzanarak kurtarmayı başardı.

        19. dakikada Ankaragücü'nde rakip savunmayı dengesiz yakalayan Gerson Rodrigues sağdan destek veren Lobzhanidze'yi gördü ancak Gürcü futbolcu ağır davranınca Fenerbahçe savunması araya girerek tehlikeyi önledi.

        23. dakikada hızlı hücumda ceza sahasına giren ve uygun durumda kaleciyle karşı karşıya kalan Michalak vuruşunda Altay'ı geçemedi.

        27. dakikada Gerson Rodrigues'in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Gürcü futbolcu çaprazdan şutunu attı ancak Dirar'dan kritik bir müdahale geldi.

        45. dakikada Kruse'nin harika pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolga Ciğerci çaprazdan iyi bir vuruş yapamadı.

        Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

        Fenerbahçe'de ikinci yarının başında Tolga Ciğerci yerini Emre Belözoğlu'na bıraktı.

        50. dakikada Dirar'ın sağ kanattan yaptığı ortada topu kalecisine indirmek isteyen Kulusic kendi ağlarını havalandırdı. Golün ardından yardımcı hakem önceki pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı ve VAR incelemesinin ardından Muric'in pozisyon öncesinde ofsaytta olması nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

        REKLAM

        52. dakikada Ankaragücü baskıdan uzun pasla çıktı ve Gerson Rodrigues savunma arkasına sarktı. Rodrgiues, Serdar Aziz'den sıyrılmak isterken kademeye giren Jailson tehlikeyi önlemeyi başardı.

        59. dakikada Fenerbahçe isabetli kısa paslarla rakip ceza sahasına geldi ancak Isla'nın sağdan yaptığı ortada savunma son anda topa ayak koymayı başardı.

        66. dakikada Tecrübeli yıldız Emre Belözoğlu sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemedi ve yerini Ferdi Kadıoğlu'na bıraktı.

        71. dakikada Fenerbahçe köşe vuruşunun ardından top arka direkteki Gustavo'ya sekti fakat Brezilyalı yıldız iyi kontrolünün ardından ters ayağıyla çok kötü vurdu.

        74. dakikada Mevlüt Erdinç, Mauricio Isla'nın yerine oyuna dahil oldu.

        75. dakikada kendi yarı sahasının son metrelerinde topu alan Michalak sol kanattan ceza sahasına girdi ve sonrasında geriye çıkardı. Ceza yayı önünde topla buluşan Gerson Rodrigues, Deniz Türüç'ten sıyrılıp sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

        82. dakikada ceza sahasına gelen yüksek topu Vedat Muric harika indirdi. Topu önünde bulan Mevlüt yakın mesafeden dönerek vuruşunu yaptı ancak kaleci bir kez daha gole izin vermedi.

        90+6'da sol kanatta topla buluşan Kruse'nin kale sahasına yaptığı etkili ortaya arka direkte ayak koyan Serdar Aziz farkı bire indiren golü kaydetti.

        ANKARAGÜCÜ: 2 - FENERBAHÇE: 1

        Stat: Eryaman

        Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

        MKE Ankaragücü: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Alihan Kubalas, Pinto, Lukasik, Sedat Ağaçay (Dk. 61 Atila Turan), Faty, Lobjanidze (Dk. 73 İlhan Parlak), Michalak (Dk. 87 Pazdan), Rodrigues

        Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla (Dk. 74 Mevlüt Erdinç), Serdar Aziz, Jailson, Dirar, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Deniz Türüç, Kruse, Tolga Ciğerci (Dk. 46 Emre Belözoğlu-Dk. 66 Ferdi Kadıoğlu), Vedat Muric

        Goller: Dk. 13 Lobjanidze, Dk. 75 Rodrigues (MKE Ankaragücü), 90+6 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

        Sarı kartlar: Dk. 41 Isla, Dk. 85 Luiz Gustavo (Fenerbahçe), Dk. 89 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ