Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Soylu, HDP'li belediyelerin deprem yardımlarının engelledi iddialarını yalanladı

        Sosyal medyadaHDP'li belediyelerin Elazığ ve Malatya'ya depremzedeler için gönderilen yardımların engellediğine ilişkin iddialarına İçişleri Bakanı SüleymanSoylu'dan açıklama geldi. BakanSoylu, yaptığı açıklamada yardımların AFAD üzerinden organize edildiğini belirterek,HDP'li Kars Belediyesi'nin yardımlarının kabul edildiğini söyledi.

        Elazığ Valiliği'ninHDP´li belediyelerin deprem yardımlarını geri çevirdiği iddiasını yalanlayan BakanSoylu, yardımların AFAD üzerinden koordine edildiğini aktardı.HDP´li Diyarbakır'ın Ergani Belediyesine ait yardımların AFAD ile koordinasyon olmaksızın getirildiği için geri çevrildiğini söyleyenBakanSoylu, Kars Belediyesinin yardımının ise kabul edildiğini söyledi.

        BakanSoylu,HDP´li Ergani Belediyesi´nin AFAD ile bir koordinasyon kurmadan yardım toplayıp getirdiğini ifade ederek, "Kriz anında sağlık ve güvenlik açısından geri çevirdik. Buna karşınHDP´li Kars Belediyesi AFAD ile işbirliği yaptığı için yardımları kabul ettik" dedi.

        HDP´li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise yardımları AFAD İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde topladıklarını ve Elazığ´a teslim ettiklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ