Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir - Leipzig maçı son dakika yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Bir Şampiyonlar Ligi gecesine bu derece damga vurmak herkesin yapabileceği bir şey değil. İrfan Can 2 şahane gol attı. Sonra serbest vuruşta topun başına geldi. Deniz Türüç’ün ManU maçında attığı olağanüstü golden sonra bu topu İrfan’a bırakmış olması nasıl alevlendiğini anlatıyor.

        2

        Topun başına geldiğinde kaleci dahil herkesi gole inandırmıştı. Bu performansıyla İrfan herhalde tüm üst düzey teknik direktörlere hayal ettirmiştir. Burası kesin. İrfan Can’ı kutluyor ve gerçeklerimize dönüyorum.

        3

        İki maçta da yediğimiz gollerde dikkat çekici olan yüksek tempoda, kontrol, pas, şut becerisiydi. Bu gollerin ‘her şeyi öğretebilirsin ama yetenek doğuştan gelir’ tezini çürüten organizasyonlar oluğunu düşünüyorum.

        4

        İrfan Can nefis 3 gol attı. Ancak Leipzig’in attığı goller farklı. Leipzig’in gollerinde öğrenilmiş bir ‘Xavilik’ ve ‘Messilik’ var. 3. golde Olmo’nun bileşik hareketle attığı golde de, ikinci goldeki pasda da ilk maçtaki iki golde de bunları görmek mümkün. İşte artık fark burada açılıyor.

        5

        Bireysel taktikte. Barça ve Bayern’i geçtim, Leipzig’de bu farkın belirginleşmesi ürkütücü. Biz daha takım yapılarını kurmakta, ekip taktik ve stratejisini kurmakta bocalarken vasata yıldızlık öğretiyorlar.

        6

        MUSTAFA ANIKLI: Böyle ayrılık olmaz! Kazanmak, galip gelmek zorunda olduğumuz bir maçtan böyle kahrederek ayrılmak insana dokunuyor. Leipzig de oynadı, Başakşehir de... Onlar daha çok göründü, Başakşehir zaman zaman parlayıp söndü. Ancak bir İrfan Can bile az daha onlara yetecekti.

        7

        İkinci devreye iyi başlayan, gol arayan bir Başakşehir, 10 dakikalık bir duraksamanın ardından yeniden kendine gelen bir Leipzig... Sonrasında da zaten İrfan Can resitali... Mahmut’un oyuna girmesi, Chadli’nin sol kanada hareket getirmesi, Başakşehir adına önemli bir artıydı ancak savunmada maalesef Ponck’tan aynı direnç görülemedi. Rakip forvetlerine izin verdi ve goller geldi.

        8

        İşin bir de hazin yanı, ipimizi çeken ismin Sörloth olmasıydı. Leipzig’e gittiğinden beri gol üretemeyen Sörloth, İstanbul havasını aldı yine golünü yazdı. Oldu mu ya!

        9

        Başakşehir belki skor anlamında Şampiyonlar Ligi’nde istediğini elde edemedi ancak futbol olarak hiçbirinden geride olmadığını gösterdi. Birçok büyüğün sıfır çektiği Şampiyonlar Ligi’nde şimdilik üç puanı var. Hem de Manchester United’ın, Paris Saint Germain’in bulunduğu bir grupta... Daha ne olsun. Belki klasik bir ifade olacak ama; sağlık olsun.

        10

        LEVENT TÜZEMEN: İkinci yarı Başakşehir önde baskı yapınca Leipzig'in kurgusu bozuldu ve oyuna denge geldi. Mahmut ile Epureanu'nun oyuna girmesi Başakşehir'in coşkulu ve etkili oyununa katkı verdi. Baskılı oyunda Chadli'nin arka direğe kestiği topu Visca boş kaleye atamadı.

        11

        Başakşehir'in isyankâr yüzü İrfan Can, geceye damgasını vurdu. İğne deliğinden geçercesine iki gol attı. Frikik golü muhteşemdi. İrfan'ın EURO 2020'ye Milli Takım ile damgasını vuracağına inanıyorum. Teşekkürler Başakşehir. Teşekkürler Okan Buruk.

        12

        UĞUR MELEK: Dün İstanbul’dan 3 puanla ayrılan Leipzig, 500 milyon Euro’luk bir takım. Şu anda Almanya Ligi’nin ikincisi. Bizim ligin en kıymetlisi, geçen sezonun tozunu atan Sörloth, onların kadrosunun en değerli 13’üncü adamı! Dün Başakşehir’de öyle bir yarım saat oynadılar ki, ben bir ara sahada 15 tane Leipzigli olmalı diye düşünüp saymaya başladım beyaz formalıları!

        13

        O yoğun yarım saatin doğal sonucu olarak skoru buldular; ancak aynı yoğunlukla 90 dakika oynama şansları yoktu elbette. Kalan bir saatte Başakşehir defalarca beraberlik imkânı yakaladı; Demba Ba ile, Visca ile çok iyi fırsatlar bulduk. Ancak biraz deneyimsizlik, biraz da şanssızlık maalesef sahadan puanla ayrılmamıza engel oldu dün.

        14

        Maçı kaybettik ama dün raket gibi sol ayağıyla tüm Avrupa’yı tanıştıran İrfan Can başta olmak üzere tüm Başakşehirliler’e teşekkür ediyoruz Türk sporseverler olarak.

        15

        SERKAN AKCAN: Başakşehir adına sahada iyi görünen ender detaylardan biri İrfancan’dı. Devre biterken kornerden gelen topu nefis bir sol ayak plasesiyle gol yapan İrfan Can gecenin en dikkat çeken Başakşehirli'siydi.

        16

        Ponk’un Olmo’dan yediği çalımın ardından gelen golle 3-1 olan maçı yine İrfan Can’ın nefis bir sol ayak golü dengede tuttu. Üstüne bir de olağanüstü frikik golüyle geceye damgasını vurdu. Fakat Sörloth’un son dakika golü hem İrfancan’ın emeklerini hem de Başakşehir’in umutlarını söndürdü.

        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ