Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Belçika'da oyunlardaki hazine sandıkları kumar olarak kabul ediliyor! - Teknoloji Haberleri

        Günümüzde pek çok oyunda karşımıza çıkan hazine sandıkları (oyundan oyuna sunumları değişebiliyor), oyun içerisine dair pek çok bonusu tamamen rastgele bir biçimde kullanıcıya sunuyor. Belçikalı siyasetçiler, oyunlardaki bu hazine sandıklarının ülkenin kumar kanunlarını ihlal ettiği görüşünde birleşti.

        Son dönemde Counter Strike: Global Offensive, Overwatch, Star Wars Battlefront 2 ve FIFA 18 gibi oyunlarda rastladığımız hazine sandıklarına, Belçikalı yetkililerinden veto geldi. Adalet Bakanı Koen Geens yaptığı açıklamada, söz konusu oyunlardakihazine sandıklarınınkaldırılmaması durumunda, yayıncılarının 5 yıla kadar hapis cezasına ve en fazla 800.000 avro para cezasına çarptırılacağını dile getirdi. Eğer çocukların mağdur olduğu tespit edilirse, söz konusu cezaların ikiye katlanabileceği de belirtildi.

        REKLAM

        Yetkililer, oyun içindeki hazine sandıklarının çocukları kumara alıştırdığını düşünüyor. Oyun geliştiricilerin söz konusu cezalara karşı nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ