Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MEB 2019 BİLSEM sınav sonuçları tarihi

        BİLSEM yani Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim sınav sonuçlarının MEB tarafından açıklanması bekleniyor. Daha önce BİLSEM sonuçlarının 29 Mart'ta açıklanacağı duyurulmuş, ancak daha sonra MEB'ten yapılan açıklama ile BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ertelendiği duyurulmuştu. BİLSEM'in amacı üstün yetenekli çocukları tespit ederek, yeteneklerine göre eğitimlerine destek olmak. BİLSEM sınavında başarılı olan öğrenciler yapılan kayıtların ardından iletişim becerilerinden problem çözme tekniklerine, yabancı dilden özel yetenekleri geliştirmeye kadar pek çokalanda özel eğitim alıyor. MEB'in 2019 BİLSEM sınav takvimi ve BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanma tarihi haberimizde.

        BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2019

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavlarının ilk aşaması olan grup tarama sürecine, geçen yıla göre 4 kat artışla yaklaşık 800 bin öğrencinin katıldığı bildirildi. Türkiye genelinde tablet bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen grup tarama uygulama süreci sonuçları, yarın Bakanlığın internet sitesinden saat 15.00'te açıklanacak.

        BİLSEM SINAV SONUÇLARI BURADA AÇIKLANACAK

        MEB BİLSEM 2018 - 2019 TAKVİM

        BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

        Bireysel zeka testi sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanılır. Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanır. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinesinde resim ve/veya müzik alanlarında yetenek sınavı açılır. Yetenek sınavında komisyonca belirlenen puanı alan öğrenciler de resim ve/veya müzik yetenek alanı öğrencisi olarak Bilim ve Sanat Merkezine kayıt edilir.

        REKLAM

        BİLSEM NEDİR?

        Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ