Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa haftaya düşüşle başladı - Haberler - Borsa Haberleri

        Borsaİstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 3,21 azalarak 83.043,97 puandan başladı. Endeks seansın ilerleyen dakikalarında 82 bin 686 puanakadar gerileyerek gün için en düşük seviyesini gördü. Sonrasında ise 83 binin üzerinde dengelendi.

        Analistler, Türkiye'de Kovid-19 salgınında ölüm ve vaka sayısının artmaya devam ettiğini, buna karşılık alınan tedbirlerin de birbiri ardına geldiğini ifade etti.

        Küresel piyasalardaki panik havasının devam ettiğini kaydeden analistler, buna bağlı olarak bugün ABD ve Avrupa vadeli işlemlerindeborsaendekslerinin yüzde 5'e varan düşüşler kaydettiğini söyledi.

        Analistler, salgına ilişkin haber akışının piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 82.000 ve 80.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu vurguladı.

        Yatırımcılar, küresel ekonominin büyük bölümünü tehdit edenvirüs salgınının neden olduğu daha önce görülmemiş belirsizlik nedeniyle başta riskli varlıklar olmak üzere her türlü yatırım aracında satış eğilimi sergiliyorlar.

        Asya borsaları koronavirüs salgınına karşı giderek daha fazla sayıda ülkenin tecrit uygulamasının ardından politika yapıcıların aksi yöndeki çabalarına rağmen dünya ekonomisininbüyük ölçekli resesyona gireceği kaygılarıyla geriledi.

        En büyük düşüş Hindistan ve Avustralya borsalarında gerçekleşti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ