Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsada beklentiler değişti mi? - İş-Yaşam Haberleri

        Yatırımcı Rehberi'nin bu haftaki konuğu Borsa Uzmanları Derneği Başkanı Ali Aydemir oldu.

        Borsada temmuz ortasından bu yana gerçekleşen hızlı yükselişin ardından gelen satışların ardından yatırımcıların endişelerinin dile getirildiği programda Aydemir, hisselerin günlerce tavan veya taban olmasının nedenlerini açıklayarak bunun sermaye piyasalarında görülen bir gelişme olup olmadığını değerlendirdi. Borsa ve VİOP'ta gerçekleştirilen işlemlerde hangi durumlarda Borsa İstanbul veya Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) harekete geçmesi gerektiğini anlatan Aydemir, konuyu geçmiş örnekleriyle açıkladı.

        KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR GÖRDÜ MÜ?

        Aydemir, yaşanan hızlı yükseliş ve düşüşün ardından küçük yatırımcının zarar görüp görmediği konusundaki güreşlerini aktarırken bankacılık sektöründe başlayan bu olağanüstü durumun bundan sonra nasıl seyredeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan gelişmelerin ardında yasal boşluk olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Aydemir, bundan sonra benzer bir olumsuzluk yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini de dile getirdi.

        BORSA HALA CAZİP Mİ?

        Ekonomik gelişmeler göz önüne alındığında ve son dönemdeki yüksek oynaklık da dikkate alınmaz ise borsanın bir yatırım aracı olarak hala cazip olup olmadığına dair fikirlerini paylaşan Aydemir, sermaye piyasalarında temel sorunlar ve çözüm önerilerini de sıraladı. Borsada hangi sektörün mevcut gelişmelerden nasıl etkilendiğine dair açıklamalar yapan Aydemir bundan sonraki dönemlerde beklentilerini de izleyenlere aktardı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ