Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çin alarma geçiren açıklama: Koronavirüs önlemleri 5 yıl sürecek mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Koronavirüs salgınıyla mücadelede sıkı tedbirlerin uygulandığı Çin'de, yetkililerin yeni açıklaması endişe yarattı. Pekin'de yetkililerin, Kovid-19 ile mücadelede sıfır vaka politikası gereği zorunlu test ve seyahat kısıtlamalarının beş yıl boyunca uygulanabileceğine yönelik açıklaması kafa karışıklığı yarattı.

        Çin Komünist Partisi'nin açıklamasında, "Önümüzdeki beş yıl içinde Pekin, salgını önleme ve normalleşme çabalarına aralıksız devam edecek." denildi.

        Açıklama ülke çapında kafa karışıklığı yaratırken, daha sonra haberlerden "beş yıl" ifadesi kaldırıldı.

        REKLAM

        Sosyal medyada bir kişi, "Çin'den kaçmak için geri sayım başlıyor" ifadelerini kullanırken, bir başkası ise, "Salgınla mücadelenin nihai amacı normal hayata dönmek ve görünüşe göre herkes bunu unutmuş durumda" dedi.

        SIFIR VAKA STRATEJİSİ

        Bulaşıcılığı yüksek Omicron varyantının ortaya çıkardığı tablo, Çin'in Kovid-19'a karşı "sıfır vaka" stratejisi için sınamaya dönüştü.

        Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Önlemler, hayatın olağan akışına müdahalesi ve maliyeti açısından zaman zaman tartışmalara yol açmıştı.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ