Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cüce olarak doğdu ama öldüğünde boyu 2 metreyi geçmişti: Hem cüce hem dev olan genç adam
        1

        Adam Rainer, 1899 yılında Avusturya'nın Graz kentinde orta boylu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Dünya Savaşı patlak verdiğinde, Rainer orduya katılmaya çalıştı ancak boyu ortalama 4 fit (120 santim) olunca kabul edilmedi ve kendisi cüce olarak sayıldı.

        Garip olan tek şey; Adam'ın ellerinin ve ayaklarının küçük bedenine göre son derece büyük olmasıydı.

        2

        Orduya ilk kez başvurduğunda 44 numara ayakkabı giyiyordu. Yıllar sonra ayakkabı numarası US 20 olarak, ikiye katlandı.

        (Ayakkabı numarası çok büyük olduğu için bir numaraya karşılık gelmiyor.)

        Genç adam bir sene sonra orduya tekrar başvurdu. 5 santim daha uzamıştı ancak yine yeterli gelmedi ve orduya kabul edilmedi.

        3

        1920 yılında Adam'ın hastane kayıtları onun küçük ve zayıf bir genç olduğunu yazıyordu. Bu durumun onun için kalıcı olacağı düşünülüyordu.

        Ancak Rainer 21 yaşında geldiğinde bir şey oldu! Rainer sadece beş santim daha büyümekle kalmadı; herhangi bir yavaşlama belirtisi olmadan endişe verici bir şekilde büyümeye başladı.

        Sonraki on yılda, 5 fitten (150 santim) kısa olan genç adamın boyu 7'1''e (2 metre 16 santim) yükseldi.

        4

        1930 ile 1931 yılları arasında Rainer, Dr. A. Mandl ve Dr. F. Windholz tarafından muayene edildi ve bu süre zarfında onun akromegali olarak bilinen bir durumdan muzdarip olduğu keşfedildi.

        Rainer'ın durumuna hipofiz bezindeki bir tümör neden olmuştu ve bu da büyüme hormonlarının aşırı üretim yapmasına yol açmıştı.

        5

        Garip görünümünün arkasındaki sebep buydu çünkü Rainer'ın sadece anormal derecede büyük elleri ve ayakları yoktu. Ayrıca çıkıntılı bir alnı ve çenesi ile geniş aralıklı dişlerin üzerine yerleştirilmiş kalın dudakları vardı.

        6

        İki doktor, tümörün on yıldan fazla bir süredir büyümekte olduğu gerçeği göz önüne alındığında, başarı şansının düşük olduğuna inanmalarına rağmen genç adamı ameliyat etmeye karar verdi.

        Ameliyattan birkaç ay sonra Rainer tekrar ölçüldü. Omurilik eğriliği daha şiddetli olmasına rağmen, ayakta durma yüksekliği aynı kalmıştı bu da tümör büyüme hızının yavaşladığını ancak durmadığını gösteriyordu.