Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temaslarımız sonucu Rusya-Ukrayna arasında 200 esir takas edildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya-Ukrayna arasında 200 savaş esirinin mübadelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle bugün gerçekleşti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşma çerçevesinde 5 Ukrayna savaş esirinin Türkiye’ye getirildiği, diğer esirlerin ise Ukrayna topraklarında mübadele edildiği bilgisini verdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde gazetecilere ABD ziyaretini değerlendirdiği söyleşide, Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik çabalarının devam ettiğini söyledi.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, esir mübadelesine imkan verdikleri için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye teşekkür etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte gayret gösteren bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

        Dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan'ın arabuluculuğunda Rusya'da tutuklu bulunan iki ABD ve beş İngiliz vatandaşı da serbest bırakılmıştı.

        KİEV'DEN AÇIKLAMA

        Kiev'den üst düzey bir yetkili, Rusya'nın bu yılın başlarında liman kenti Mariupol'de esir aldığı 215 Ukraynalıyı, üst düzey askeri liderler de dahil olmak üzere serbest bıraktığını söyledi.

        Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, serbest bırakılan mahkumlar arasında Azak taburunun komutanı ve komutan yardımcısının da yer aldığını söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ