Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Araplardan Türkiye’ye dayanışma mesajı

        Sami AKBIYIK/ HABERTÜRK

        Geçtiğimizçarşamba akşamı Ankara’da yaşanan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, Avrupa’nın yanı sıra Arap toplumundan da Türkiye’ye büyük destek geldi. Twitter’da #تركيا ليست وحدها Arapların (TürkiyeYalnızDeğildir) etiketiyle başlattığı kampanyaya, milyonlarca destek yağdı.

        Arapça başlayan kampany,a İngilizce #turkeynotalone ve Türkçe olarak da devam etti. 2 günde 40 milyon paylaşım yapıldı. Teröre karşı Araplardan Türkiye’ye gelen destekte, Faysal Bin Casim attığı tweet’te “Hepimiz Türkiye’yle birlikte tek saf halindeyiz. Acılarınızı paylaşıyoruz” derken, Mahmoud Awadallah “Açılan bu etiket bizim ne kadar tek vücut olduğumuzu gösteriyor” ifadesini kullandı.

        ARAP YAZARLARDAN VİDEOLU DESTEK

        Türkiye Yazarlar Birliği’nde devam eden Arapça Kitap Fuarı’na katılan ünlü Arap yazarlar da videolu mesajlarla sanal dayanışma kampanyasına destek verdi. Belal Alwan ve Zuhair Almaidany, “Türkiye en zor zamanlarımızda bize sahip çıktı.

        Biz de onların zor zamanlarında yanındayız” diye konuştu. Birçok Türk-Arap siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu, birlik tweet’ine destek verdi. Tweet’ler sonucunda “ArapTürk birliği, İslam, ümmet birliği kurulsun” paylaşımları yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ