Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Avrupa Birliği Göçten Sorumlu Komiser Dimitris Avramopulos konuştu

        Avrupa Birliği Göçten Sorumlu Komiser Dimitris Avramopulos, 7 Mart’ta Türkiye ile yapılacak mülteci zirvesinde ilerleme sağlanamazsa durumun felaket olacağını söyledi. Avramopulos, “7 Mart’ta eğer bir uzlaşma olmazsa bir felakete sürükleneceğiz” ifadesini kullandı.

        AB içişleri bakanları toplantısında konuşan Dimitris Avramopulos, “Önümüzdeki 10 gün gerçek ve net sonuçlar görmeliyiz. Aksi halde göçmen sisteminin tamamen çökmesi riski söz konusu” dedi.

        Mart ayında Türkiye ile yapılacak mülteci zirvesinde ilerleme sağlanamazsa durumun felaket olacağını söyleyen Avramopulos, “7 Mart’ta eğer bir uzlaşma olmazsa bir felakete sürükleneceğiz. 7 Mart tarihi her konuda kararın verildiği gün olacak” dedi.

        Avramopulos, “Birleşik Avrupa olarak varlığımızı sürdürmek istiyorsak, herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerekiyor” ifadesini kullandı.

        AB üyeleri Yunanistan ve İtalya’daki 160 bin sığınmacının diğer AB ülkelerine dağıtılması konusunda uzlaşmaya varmıştı. Ancak sığınmacıların dağıtımı konusunda ilerleme kaydedilemedi.

        Türkiye’de 7 Mart'ta yapılacak zirvenin kritik rolü bu noktada devreye giriyor. AB, Türkiye’den Suriyeli mülteciler için 3 milyar Euro yardım karşılığında, mülteci geçişinin kontrol altına alınmasını istiyor.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ