Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DAEŞ Avrupa'ya PKK görünümünde sızıyor

        Terör örgütü DAEŞ'in, militanlarını PKK üyesi görünümünde AB ülkelerine göndererek eylemler yaptırmayı planladığı öne sürüldü.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'nın Avrupa ülkelerinde rahat hareket ettiği ve ciddi destek bulduğu tezinden hareketle DAEŞ'e bağlı çok sayıda hücrenin, önce terör örgütü PKK'ya sızıp daha sonra bu örgütün referansıyla çeşitli AB ülkelerine gittiği tespit edildi.

        DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN İNAÇLARINA TERS ŞEYLER YAPIYORLAR

        Söz konusu yöntemle çok sayıda DAEŞ militanı, Suriye ve Irak'taki PKK/PYD kamplarında uzun süre kaldıktan sonra Avrupa ülkelerine gitmek üzere harekete geçti. Bu militanların birçok ülkede gerçekleştirmek üzere terör eylemleri planladıkları iddia edildi.

        Avrupa ülkelerine ulaşan DAEŞ militanlarının, deşifre olmamak için alkol aldığı, evlilik dışı ilişkiler yaşadığı gibi inançlarına ters şeyleri de yaptığı ileri sürüldü.

        DAEŞ'İN AVRUPA'DA 400 MİLİTANI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

        DAEŞ terör örgütünün, en az 400 militanı eğitip terör eylemleri düzenlemek üzere Avrupa ülkelerine gönderdiği ileri sürüldü.

        Associated Press (AP), Avrupa ve Iraklı istihbarat yetkilileriyle Fransız bir milletvekiline dayandırarak geçtiği haberinde örgütün Avrupa'ya karşı düzenlenecek saldırılar için özel kampları bulunduğunu belirtti.

        AP'ye konuşan yetkililer, birbirine bağlı terör hücreleri olarak çeşitli ülkelere gönderilen militanlara doğru zamanı ve doğru yeri bulduklarında eylem düzenlemeleri için emir verildiğini söyledi.

        13 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıları düzenleyen teröristlerden birinin de Avrupa'ya 90 militandan oluşan bir grupla girdiği ileri sürülmüştü.

        Fransız senatör ve terör ağlarını araştıran komisyonun eş başkanı Nathalie Goulet, yaklaşık 5 bin Avrupalının Suriye'ye gittiğini belirterek, 400 ila 600 militanın Avrupa ülkelerinde terör eylemleri düzenlemek için özel olarak eğitildiğini savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ