Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Savçenko serbest mi kalacak?

        Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Nadejda'nın serbest kalmasını sağlayacak bir formül üzerinde anlaştığımızı düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

        Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun serbest kalmasını sağlayacak belli bir plan üzerinde anlaşmaya vardıklarını düşündüğünü bildirdi.

        Poroşenko, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Putin ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek "Nadejda'nın serbest kalmasını sağlayacak bir formül üzerinde anlaştığımızı düşünüyorum. Biliyorsunuz, dün mahkeme Rus istihbaratçılar hakkında karar verdi ve bu karar takas mekanizmasının işlemesi için belli imkanlar açıyor” ifadesini kullandı.

        Savçenko’nun annesi ve kız kardeşiyle görüşeceğini belirten Poroşenko, devlet başkanlığı uçağının Savçenko’yu Ukrayna’ya getirmek için hazır olduğunu kaydetti.

        KREMLİN GÖRÜŞMESİNİN DETAYINI VERMEDİ

        Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Poroşenko'nun, Savçenko hakkında konuştuklarını söyledi ancak görüşmenin içeriğine dair detay vermedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ