Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete: Yeni meydan muharebesi yaşanabilir

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de mitingde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Konumuyla, önemiyle, değerleriyle, yetiştirdiği büyüklerle Kayseri'yle ve Kayserili kardeşlerimizle iftihar ediyorum. 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 65'i aşkın, Cumhurbaşkanlığında yüzde 68'i bulan destek için şükranlarımı sunuyorum.

        "TÜRKİYE YÜZYILI'NI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

        Mayıs seçimleri ülkemizde, ülkeyi karıştırmaya hazır bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. 31 Mart'ta bu milli irade destanını daha ileriye taşıyarak, demokrasi safımızı biraz daha sıklaştıracağız. Kayseri vesayetten kumpasçılara ,terör örgütlerinden darbecilere kadar verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer aldı. 2023 hedeflerini de birlikte hayata geçirdik. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.

        REKLAM

        "ÜLKEYİ 2 KAT DAHA BÜYÜTECEĞİZ"

        Her alanda tarihi değiştirecek işler yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Türkiye'yi Cumhuriyet tarihinin en güçlü ekonomik, askeri, sosyal seviyesine çıkardık. Altyapı eksikliklerimizi tamamladık, milletimizi hak ve özgürlük özlemleriyle buluşturduk. Biz çalıştıkça Rabbimiz de bereketini verdi. Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyütmeyi başardık. Amacımız önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmaktır.

        Hayat dikensiz bir gül bahçesi değil. Milletlerin de önüne inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler çıkabiliyor. 6 Şubat depremleri felaketlerin en büyüğüydü. Hamd olsun şehrimizde can kaybı olmadı ama hasar gören binalarımız vardı. 53 bin vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. Yıl sonunda bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz.

        EMEKLİ PROMOSYONU: 8 İLA 12 BİN LİRA ARASINDA

        Yılın ikinci yarısında enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. İnsanlarımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkaracağız. İlk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesini başlatmıştık. Kamu bankaları bu yılki promosyon ödemelerini 8 bin ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum.

        Ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade yok. Muhalefetin eline kalsa bırakın maaşların yükselmesini, mevcut maaşları bile ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz.

        "CHP YÖNETİMİ TEMBELLERDEN OLUŞUYOR"

        CHP yönetimi sadece beceriksiz ve kifayetsizlerden değil, tembellerden oluşuyor. Onların gündemi başka. Deste deste para sayma görüntülerinin izahını yapamadılar. Sağa sola saldırarak, çirkinleşerek skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar.

        Türkiye yeni bir siyaset anlayışıyla karşı karşıya, bunun adı zübük siyasetidir.

        Daha şimdiden seçimlerin ardından muhalefet tarafında ufaktan değişim arayışları başladı. Böyle giderse yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor. Bu sefer gelenin gideni aratmadığı bir tabloyla karşılaşırız.

        KİLİS'TE AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'nin ardından Kilis'te açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        "Kilis'te şu anda meydanda 28 bin bin kişi var. Kilis'in bizden beklentilerinin farkındayız. Bu umutları boşa çıkartmayacak eser ve hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Kilis'in de aralarında bulunduğu deprem şehirlerini asla yalnız bırakmadık. Deprem turistleri ise enkaz önünde poz verip gittiler. Sırf beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelere yaptıkları hakaretler alınlarına kara bir leke olarak yapışmıştır.

        "DEPREMİN YARALARINI HIZLA SARIYORUZ"

        14 milyon insanı etkileyen 11 şehrimizde ağır yıkıma yol açan depremin yaralarını hızla sarıyoruz. 76 binden fazla konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin civarında evin teslimini yapacağız. Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmaktır. Depremin yaralarını hızla sarıyoruz.

        "MUHALEFET SİYASİ İKBAL UĞRUNA HER YOLA BAŞVURUYOR"

        Kilis'e ne kadar hizmet etsek azdır. Tek bir gayemiz var o da Kilis'in kalkınmasıdır. Biz iş yapmanın taş üstüne taş koymanın derdindeyiz. Biz Kilis ve diğer vilayetlerimizde tuğla üstüne tuğla koymak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Muhalefetin neler peşinde koştuğunu ise biliyorsunuz. Muhalefet siyasi ikbal uğruna her yola başvuruyor.

        "DESTE DESTE PARALARI ÇANTALARLA TAŞIYORLAR""

        Bakıyorsunuz deste deste paraları çantalarla taşıyorlar. Akıllı telefonla 30 saniyede yapabilecekleri bir iş için neden bu kadar zahmete girdiklerini açıklayamadılar. Sorulara tatmin edici bir cevap veremediler. Aslında bay Kemal bunları çok rahat izah edebilirdi. Fakat her nedense kendisi hesap uzmanı olan bay Kemal'in de sesi soluğu çıkmıyor. Kapalı kapılar arkasında çevirdikleri dolaplardan çoğu CHP'li yöneticilerin de DEM'e oy verenlerin de haberi yok. "

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ