Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çipras’a Dışişleri Bakanlığı’ndan jet yanıt

        GAZETE HABERTÜRK

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın önceki gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde dile getirdiği iddialara Dışişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

        Çipras, “Türkiye’nin tek taraflı taleplerle NATO’nun Ege Denizi’nde sığınmacı avını ve yasadışı insan ticaretini engellemeye yönelik çalışmalarını baltaladığını” ve “Türk savaş uçaklarının Yunan hava sahasını ihlallerinin arttığını” ileri sürmüştü.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç dün yaptığı açıklamada Çipras’ın iddialarını “Temelsiz ve haksız” olarak niteledi. Bilgiç, AB ile 18 Mart’ta varılan anlaşmanın ardından Türkiye’nin gayretleriyle Ege Denizi’nde sığınmacı akınının durma noktasına geldiğini hatırlattı.

        Dışişleri Sözcüsü, hava sahası ihlallerine ilişkin olarak ise “İhlal iddiaları ise gayet iyi bilindiği gibi Ege Denizi’yle ilintili sorunlardan kaynaklanmaktadır. Ülkemiz, Ege ile ilgili birbiriyle bağlantılı çok sayıdaki sorunun kapsamlı ve kalıcı biçimde çözümü için samimiyetle çaba sarf etmekte ve irade ortaya koymaktadır. Beklentimiz görüşmelerin bir an önce tamamlanması ve kalıcı bir çözüme ulaşması” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ