Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep'te ekmek fırınına hava saldırısı!

        Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep kent merkezinde, bir fırını hedef alan hava saldırısında 6 sivil öldü, 5'i yaralandı.

        Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, rejime ya da Rusya'ya ait olduğunu düşündükleri bir savaş uçağının, muhaliflerin kontrolündeki Maadi mahallesinde ekmek fırınına saldırdığını söyledi.

        Meşal, saldırıda, ilk belirlemelere göre fırında çalışan ve ekmek için bekleyenlerden 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

        Tek katlı fırındaki enkaz kaldırma çalışması sürüyor.

        Rejimin, Halep'te muhalif güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül'den bu yana Rusya ile birlikte artırtığı hava saldırılarında 500'e yakın kişi hayatını kaybederken bin 600'den fazlası yaralandı.

        İKİ HASTANE DEVRE DIŞI KALDI

        Öte yandan Halep'teki hava saldırılarında iki hastanede hasar oluştuğu ve durumu kritik hastaların ölümüne neden olduğu kaydedildi.

        Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen hava saldırılarında jeneratörlerin vurulduğu, su rezervinin kesildiği ve hastanenin geçici bir süre hizmet dışı kaldığı ifade edildi. S

        aldırıda hasar gören hastanede çalışan radyolog Muhammed Ebu Recep, 2 hastanın hayatını kaybettiğini ve yoğun bakım ünitesinin büyük oranda hasar gördüğünü söyledi.

        Hava saldırıları sırasında bir de fırının, halkın ekmek almak için sıra oluşturduğu esnada vurulduğu kaydedildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Maadi mahallesinde bulunan fırının topçu mermisi ile vurulduğunu ve 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

        AA/İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ