Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Köln'de 'cinsel istismar' protestosu

        Almanya'nın Köln kentinde, Türkiye'de TBMM'ye getirilen cinsel istismar önergesi CHP'liler tarafından protesto edildi. CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Birliği Köln Derneği üyeleri tarihi Köln Katedrali önünde toplandı. Grup, "O konuşamıyor olabilir ama sen sessiz kalma" yazılı bir pankart taşıdı. Gösteride CHP NRW Birliği Köln Derneği adına Hatice Yelken bir basın bildirisi okudu. Türkiye'de cinsel suçların yüzde 46'sının çocuklara karşı işlendiği belirtilen bildiride, her ay en az 650 çocuğun cinsel istismara uğradığı ifade edildi.

        "2016 YILINDA 36 BİN ÇOCUK GELİN"

        Türkiye'de her 5 evlilikten birinin 18 yaşından küçük çocuklarla gerçekleştiğini dile getiren Hatice Yelken şunları söyledi: "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan evlenme istatistiklerine göre, evlendirilen çocuk sayısı 2015 yılında 31 bin 337 olurken, 2016 yılında 36 bin çocuk gelin evlenmiş olacak. Bu korkunç bir durumdur. Yukarıda vermiş olduğumuz rakamlar kayda geçen, kamuoyunun dikkatini çeken olaylardan oluşmaktadır. Asıl sorun hiçbir şekilde şikayet mekanizmalarına ulaşmayan, kapalı kalan ve üzeri kapatılan olaylarda yaşanmaktadır. Özellikle çocuk yurtlarında, ıslah evlerinde, çocuk cezaevlerinde ve mülteci kamplarında neler yaşandığını bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz. Çocuk istismarına geçit yok! Tecavüz meşrulaştırılamaz! 'Küçüğün rızası' sözünü unutmayacağız"

        Hatice Yelken, 2014 yılı verilerine göre, Türkiye'de çocukların cinsel bütünlüğüne karşı 19 bin 757 ceza davası açıldığını ve bunlardan 14 bin 417'sinin mahkumiyetle sonuçlandığını da ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ