Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Dişi mi yoksa erkek mi? Tembelliği yüzünden bilinmiyor!

        ABD'de bulunan Hattiesburg Hayvanat Bahçesi'nde bir tembelhayvan dünyaya geldi. Soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan tembelhayvanlara bir yenisinin eklenmesi hayvanat bahçesinde sevinçle karşılandı.

        Ancak dünyaya geleli neredeyse 2 hafta olan tembelhayvan ile ilgili bir problem var. Henüz annesinin kucağından inmeyen minik tembelhayvana, hayvanat bahçesi yetkilileri bir isim koyamadı çünkü cinsel organlarını vücutlarının içerisinde saklayan tembelhayvanların cinsiyeti kolaylıkla belirlenemeyebiliyor.

        Hattiesburg Hayvanat Bahçesi'ni sevince boğan tembelhayvanın dişi mi erkek mi olduğunun belirlenmesi için önümüzdeki günlerde DNA testi yapılacak. Yavru tembelhayvana sonrasında bir isim verilmesi bekleniyor.

        REKLAM

        Tüm memeliler arasında en yavaş hareket eden hayvan olarak bilinen tembelhayvanlar acelesi olduğunda bile 1 saatte sadece 4 metre ilerliyor. Hattiesburg'da dünyaya gelen yeni yavru için de durum farklı değil. Hatta hayvanat bahçesi yetkilileri, yeni yavrunun normalden çok daha yavaş hareket ettiğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ